Δεν υπολόγισε τον... άλλο Ελβετό -Ο Βαβρίνκα «γονάτισε» τον Ναδάλ και κέρδισε το Αυστραλιανό - iefimerida.gr

Δεν υπολόγισε τον... άλλο Ελβετό -Ο Βαβρίνκα «γονάτισε» τον Ναδάλ και κέρδισε το Αυστραλιανό

Δεν υπολόγισε τον... άλλο Ελβετό -Ο Βαβρίνκα «γονάτισε» τον Ναδάλ και κέρδισε το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέταξε τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ξέφυγε από τη σκιά του Ρότζερ Φέντερερ. Ολα τα σημάδια στα κορτ της Μελβούρνης έδειχναν τις προηγούμενες ημέρες πως η ώρα της δόξας έφτασε και για τον Στάνισλαβ Βαβρίνκα. Η υπομονή χρόνων που έκανε ο... άλλος Ελβετός απέδωσε. Σε έναν δραματικό τελικό, «γονάτισε» τον πονεμένο Ραφαέλ Ναδάλ και κέρδισε το Αυστραλιανό Οπεν με 6-3 6-2 3-6 6-3.

Μπορεί και οι δύο τους να είχαν αποκλείσει από ένα «θηρίο» για να φτάσουν στον τελικό- ο Βαβρίνκα τον Τζόκοβιτς στον προημιτελικό και ο Ναδάλ τον Φέντερερ στον ημιτελικό- αλλά μεταξύ τους δεν υπήρχε σύγκριση πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση. Από τη μία ο Ισπανός των 13 Γκραν Σλαμ και από την άλλη ο άνθρωπος που μόλις λίγα 24ωρα είχε καταφέρει να γίνει ο καλύτερος Ελβετός στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς «προσπέρασε» τον Φέντερερ όταν εκείνος «έφυγε» στον ημιτελικό.

Ο Ναδάλ λύγισε από το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο δεύτερο σετ και ο Βαβρίνκα ήταν εκεί για να το εκμεταλλευθεί και να κερδίσει τον παρθενικό του τίτλο σε Γκραν Σλαμ καταφέρνοντας να υποτάξει το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στα άσχημα της αναμέτρησης οι αποδοκιμασίες εις βάρος του Ναδάλ, έπειτα από την προσωρινή απόσυρσή του εξαιτίας τραυματισμού στο δεύτερο σετ. Ο Ισπανός εμφανίστηκε δακρυσμένος στην απονομή, αλλά ιπποτικά συνεχάρη τον Βαβρίνκα γιατί το άξιζε όπως του είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ