Απίστευτο: Ενημέρωσαν με καθυστέρηση 9 ημερών για επικίνδυνη διαρροή υδράργυρου -Καθηγητής πήγε να μαζέψει μόνος τη ζημιά & τα έκανε χειρότερα - iefimerida.gr

Απίστευτο: Ενημέρωσαν με καθυστέρηση 9 ημερών για επικίνδυνη διαρροή υδράργυρου -Καθηγητής πήγε να μαζέψει μόνος τη ζημιά & τα έκανε χειρότερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο της Ξάνθης μετά από διαρροή μεγάλης ποσότητας υδραργύρου σε πεζοδρόμιο. Το απίστευτο όμως είναι ότι οι αρχές ενημερώθηκαν για το χημικό ατύχημα -το οποίο κρίνεται ως σοβαρό- εννέα ολόκληρες μέρες αφότου έγινε! κατά τη μεταφορά μηχανήματος από τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε εργαστήριο του πανεπιστημίου, που βρίσκεται σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Μπρωκούμη, όπου στεγάζεται και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.Το ατύχημα σημειώθηκε Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ένας εκ των καθηγητών που συμμετείχε στη διαδικασία της μεταφοράς του μηχανήματος, γνώριζε για τη διαρροή από την πρώτη στιγμή, πλην όμως, προσπάθησε να την αντιμετωπίσει μόνος του και κατά δήλωση του ιδίου κατάφερε να συγκεντρώσει από το δρόμο τη μεγαλύτερη ποσότητα.

Ωστόσο, η έκταση που πήρε το περιστατικό μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, οδήγησε έναν άλλον καθηγητή να το κοινοποιήσει στις αρχές και την Πυροσβεστική προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Αμέσως ολόκληρη η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, η Πολιτική Προστασία και το νοσοκομείο Ξάνθης. Ειδικά συνεργεία του ΔΠΘ έριξαν θειάφι στην περιοχή, προκειμένου να απομακρυνθεί η ποσότητα υδραργύρου που είχε απομείνει.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Περιφέρειας ΑΜΘ, Κώστας Κατσιμίγας, έκανε λόγο για αμέλεια από μέρους του καθηγητή, διαβεβαιώνοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ όπως είπε, ενημερώθηκε από το νοσοκομείο αν υπήρχαν περιστατικά που πιθανόν να οφείλονται σε χημική μόλυνση.

Η περιοχή παραμένει ακόμα αποκλεισμένη και το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να διαπιστωθεί αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε με τη χρήση θειαφιού είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ