Κομμένα τα χαμόγελα στη συνάντηση Πάπα - Ολάντ: Εκδηλη αμηχανία στο Βατικανό [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Κομμένα τα χαμόγελα στη συνάντηση Πάπα - Ολάντ: Εκδηλη αμηχανία στο Βατικανό [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχοντας στο πρόσωπό του αποτυπωμένη τη σοβαρότητα και χωρίς ίχνος αβίαστου χαμόγελου, ο Πάπας Φραγκίσμος υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.Η συνάντηση, η οποία περιορίστηκε μέσα σε 35 λεπτά πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά του «ροζ« σκανδάλου που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Φρανσουά Ολάντ κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Αγία Εδρα, δήλωσε ότι είναι πολύ ευτυχής που βρίσκεται εκεί, ενώ προηγήθηκε θερμή χειραψία μεταξύ του Πάπα και του σοσιαλιστή προέδρου. Οπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από τη σοβαρή έκφραση τόσο του Πάπα, όσο και του Φρανσουά Ολάντ.

Κομμένα τα χαμόγελα στη συνάντηση Πάπα - Ολάντ: Εκδηλη αμηχανία στο Βατικανό [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Τα χομέγελα «ζωγραφίστηκαν» στα πρόσωπά τους μόνο κατά τη διάρκεια των στημένων φωτογραφιών.

Κομμένα τα χαμόγελα στη συνάντηση Πάπα - Ολάντ: Εκδηλη αμηχανία στο Βατικανό [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Σχολιαστές μεταφράζουν την κίνηση του Ολάντ ως μία προσπάθεια να ξανακερδίσει τη συμπάθεια μέρους των γάλλων καθολικών ψηφοφόρων μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε ο νόμος για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, όπως και εκείνος που διευρύνει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Σύμφωνα με τη Daily Mail κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, όπως η κατάσταση στη Συρία, η ανάγκη προστασίας των χριστιανών στην Μέση Ανατολή, η προστασία του περιβάλλοντος και ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων από μέρους των ανεπτυγμένων χωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ