«Στο φως» η απόρρητη κατάθεση του Νίξον για το σκάνδαλο Watergate - iefimerida.gr

«Στο φως» η απόρρητη κατάθεση του Νίξον για το σκάνδαλο Watergate

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόρρητη κατάθεση του πρών Προέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον για το σκάνδαλο που συγκλόνισε τις ΗΠΑ, πρόκειται να δωθεί στη δημοσιότητα έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια κατόπιν εντολής από ομοσπονδιακό δικαστή.

Ο δικαστής έκανε αποδεκτή την πρόταση του ιστορικού Στάνλεϊ Κάρτερ για κατάργηση του απορρήτου των εγγράφων λόγω της εξαιρετικής ιστορικής σημασίας τους.Η έκθεση όμως δεν θα αποκαλυφθεί μέχρι να έχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ την ευκαιρία να ασκήσει έφεση.

Το σκάνδαλο "watergate" είχε αναγκάσει σε παραίτηση τον Νίξον το 1974, όπου ήταν και ο μόνος Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραιτήθηκε.

«Ο Νίξον ήξερε ότι όταν καταθέτεις μπροστά σε ενόρκους, βάζεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο να κατηγορηθείς για ψευδορκία, άρα στοιχηματίζω ότι θα είπε όλη την αληθεια» αναφέρει ο καθηγητής Κάτλερ που έχει γράψει πολλά βιβλία για το περιβόητο σκάνδαλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ