Ο ΟΗΕ παρεμβαίνει και ζητεί έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι - iefimerida.gr

Ο ΟΗΕ παρεμβαίνει και ζητεί έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνα για τις συνθήκες του ναυαγίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου με τους δύο νεκρούς (μία γυναίκα και ένα παιδί πέντε ετών) και τους 10 αγνοούμενους (δύο γυναίκες και οκτώ παιδιά μεταξύ των οποίων και βρέφη) ζήτησε επισήμως από τις ελληνικές αρχές η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

«Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις Αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, και το πώς ανθρώπινες ζωές χάθηκαν σε πλοιάριο υπό ρυμούλκηση», δήλωσε ο Λόρενς Ζολς, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τη Νότια Ευρώπη - κλιμάκιο της οποίας μετέβη την Τρίτη στη Λέρο όπου έχουν μεταφερθεί οι διασωθέντες του ναυαγίου.

Η ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τις χαμένες ζωές στο Φαρμακονήσι, απαιτεί άμεση απάντηση και όχι ΕΔΕ «για τα μάτια του κόσμου», ήταν το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 28 άτομα (25 Αφγανοί και 3 Σύροι μεταξύ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα), εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, ακινητοποιημένο και χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η ρυμούλκησή του προς το Φαρμακονήσι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όμως, το μεγαλύτερο μέρος των επιβαινόντων συγκεντρώθηκε στη μία πλευρά του πλοιαρίου, με αποτέλεσμα την ανατροπή και βύθισή του. Από το Λιμενικό περισυνελλέγησαν 16 άτομα, δύο εντοπίστηκαν νεκρά ενώ δέκα αγνοούνται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ