Βαρουφάκης: Το πλεόνασμα δεν θα επιστραφεί στους πολίτες -Θα πάει όλο στην αποπληρωμή του χρέους - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Το πλεόνασμα δεν θα επιστραφεί στους πολίτες -Θα πάει όλο στην αποπληρωμή του χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται να διατεθεί για την ενίσχυση των πολιτών αλλά θα διατίθεται εξ' ολοκλήρου για την αποπληρωμή μέρους του χρέους διατύπωσε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, διαψεύδοντας έτσι τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες.

Ο γνωστός οικονομολόγος, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,8% για τα επόμενα χρόνια σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα κατήγγειλε πως η χώρα έχει μπει σε έναν κύκλο διακίνηση δανείων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε και τις διαπραγματεύσεις του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, σημειώνοντας πως ο υπουργός Οικονομικών έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει παρέμβαση στο Eurogroup.

«Κερδίζουμε μάχες άνευ σημασίας και χάνουμε τον πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ