Süddeutsche Zeitung: Ωρολογιακή βόμβα στην ευρωζώνη οι γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung: Ωρολογιακή βόμβα στην ευρωζώνη οι γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αν υπάρχει σήμερα μία ωρολογιακή βόμβα στην ευρωζώνη, αυτή δεν εντοπίζεται τόσο στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όσο στις χώρες εκείνες που δεν έχουν απασχολήσει μέχρι τώρα τη δημοσιότητα: στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία».

εξέτασαν τα οικονομικά στοιχεία 109 από τις 124 τράπεζες της ευρωζώνης που θα υποβληθούν μέσα στο 2014 «τεστ αντοχής». Με αυτό τον τρόπο περιγράφουν σε έρευνά τους την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, οι οικονομολόγοι Σάσα Στέφεν, καθηγητής στην Ευρωπαϊκή Σχολή Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας (ESMT) με έδρα το Βερολίνο και ο Βιράλ Αχαρύα από το Stern School of Business της Ν.Υόρκης, οι οποίοι

Από την έρευνα προέκυψε ότι 109 τράπεζες παρουσιάζουν ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 770 δις ευρώ, πράγμα που τις καθιστά απροστάτευτες σε μια ενδεχόμενη νέα κρίση.Πρόκειται για πρώην κρατικές, περιφερειακές τράπεζες, οι οποίες για πολλά χρόνια βρίσκονταν σε αναζήτηση νέου αντικειμένου και στην προσπάθειά τους αυτή, εκτιμούν πολλοί ειδικοί, επεκτάθηκαν σε χρηματοδοτήσεις στις οποίες δεν είχαν εμπειρία (ιδιαίτερα στη ναυτιλία) με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρεύσει σήμερα μεγάλες επισφάλειες.Μόνο οι γαλλικές τράπεζες χρειάζονται επιπλέον χρηματοδότηση 285 δις ευρώ, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοδοτικό κενό καταγράφεται στις γερμανικές τράπεζες και ιδιαίτερα στις Landesbanken.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ