Ο σύγχρονος Σατανισμός και το Τάγμα των Εννέα Γωνιών στο καλύτερο για πολλούς ρεπορτάζ του Vice.com [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο σύγχρονος Σατανισμός και το Τάγμα των Εννέα Γωνιών στο καλύτερο για πολλούς ρεπορτάζ του Vice.com [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά το «ανησυχητικό» του θέματος και τις πινελιές τρόμου που το συνοδεύουν, η σύγχρονη εκδοχή της οργανωμένης λατρείας του Σατανά έχει αρχίσει να μοιάζει ολοένα και περισσότερο με τα προγράμματα αυτοβοήθειας και ψυχολογικής ενίσχυσης, τα φυσιολατρικά κινήματα και τις φιλοσοφίες του ατομικισμού, οι οποίες προάγουν την πίστη στον παράγοντα της ανθρώπινης βούλησης, πέρα από τη χριστιανική αυταπάτη, όπως την ονομάζουν οι θιασώτες του Σατανισμού, ενός Θεού απώτατου κυρίαρχου λυτρωτή.

Το δημοσιογραφικό επιτελείο του ιστότοπου εναλλακτικής δημοσιογραφίας Vice.com, με επικεφαλής τον διάσημο πλέον ρεπόρτερ Τόμας Μόρτον, ταξίδεψε μέχρι το Κλίβελαντ για να γνωρίσει και να μιλήσει από κοντά τον 'Ερικ Φρίμαν, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στη δυαδικότητα του «Κακού», αλλά και να μάθει τα μυστικά της αλλοίωσης της πραγματικότητας μέσω της δύναμης του μυαλού.

Αναφορά γίνεται και στο «πολυφορεμένο» τα τελευταία χρόνια Τάγμα των Εννέα Γωνιών που έχει γίνει αντικείμενο πλήθους αναφορών, δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ.

Το τάγμα των εννέα γωνιών δημιουργήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία την δεκαετία του 1960, από την ένωση τριών Νεο-παγανιστικών ναών των Camlad, The Noctulians και The Temple of the Sun.

Μετά από την μετανάστευση του Αρχηγού τους στην Αυστραλία, ο David Myatt ανέλαβε το τάγμα και ξεκίνησε να γράφει τις δημόσια διαθέσιμες πλέον διδαχές του Τάγματος.

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ο Myatt, με εμπλοκές σε Νεο-Ναζιστικά κινήματα, πιστεύεται πως δημιούργησε το ψευδώνυμο Anton Long, με το οποίο και έγραψε τις προκηρύξεις του Τάγματος.

Στο εγχειρίδιο του τάγματος («Naos-A practical guide to Modern Magic»), διαβάζει κανείς:

«Βασική πεποίθηση στην Μαγεία είναι το γεγονός ότι ο φαινομενικός κόσμος των πέντε αισθήσεων είναι ημιτελής.

Οι μάγοι πιστεύουν πως ζούμε σε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από αυτόν των πέντε αισθήσεων που μας παρουσιάζεται.

Πιστεύουν πως κάθε ζωντανό όν κατέχει , λόγω της ζωής που ρέει μέσα του, συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούμε να τις αντιληφθούμε αν τις κατανοήσουμε.

Αυτή η κατανόηση είναι και ένας από τους στόχους της Απόκρυφης Μύησης...».

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ