Seaburn: Το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης έχει ιδιοκτήτη έναν Νιγηριανό - iefimerida.gr

Seaburn: Το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης έχει ιδιοκτήτη έναν Νιγηριανό

Seaburn: Το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης έχει ιδιοκτήτη έναν Ν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 48χρονος Σαμ Τσέκγουαζ είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση ανθρώπου. Οταν σπούδαζε στη Νιγηρία διάβασε για πρώτη φορά την «Αντιγόνη» και αυτομάτως η ζωή του άλλαξε.

Στη δεκαετία του 1980 ήρθε στην Ελλάδα για να μελετήσει και να μάθει την ελληνική γλώσσα, ενώ σπούδασε στο Αριστοτέλειο σαν οδοντίατρος.

Στη συνέχεια έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψε στις ΗΠΑ όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Εκεί προχώρησε σε μια φοβερή πρωτοτυπία, καθώς, το 1992 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Seaburn και το 1994 άνοιξε το βιβλιοπωλείο του το οποίο έμελλε να είναι το μοναδικό ελληνικό κατάστημα βιβλίων στη Νέα Υόρκη.

Δυστυχώς για τον Σαμ και την Ελλάδα το βιβλιοπωλείο έκλεισε πριν από δύο χρόνια μετά από μια εικοσαετή πορεία, ωστόσο, θα παραμείνει ως ένα φωτεινό παράδειγμα της αγάπης για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Το «Seaburn» βρισκόταν στις 33-18 Broadway, προσφέροντας μια ποικιλία από ελληνικά βιβλία, όπως αρχαία λογοτεχνία και ιστορία, σύγχρονη λογοτεχνία, βιογραφίες, μελέτες, ακόμα και βιβλία τέχνης, γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά.

Μέσω των εκδόσεών του ο Σαμ έχει ήδη δημοσιεύσει 120 ελληνικά βιβλία και δηλώνει περήφανος που είναι Ελληνας.

Εκείνο, ωστόσο, που τον στενοχωρεί είναι πως η νεολαία των ομογενών δεν ξέρει πολλά για την ελληνική γλώσσα και τα βιβλία/.

«Η σύγχρονη Ελλάδα έχει περισσότερα να προσφέρει από την προώθηση της φέτας, της ελιάς και των υπέροχων παραλιών», αναφέρει ο Σαμ Τσέκγουαζ.

Ο Σαμ ζει στη Νέα Υόρκη μαζί με την γυναίκα του και τα τρία παιδιά του, επισκέπτεται την Ελλάδα δύο φορές το χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ