Η πιο συγκινητική σκηνή στην ιστορία του σινεμά (βίντεο) - iefimerida.gr

Η πιο συγκινητική σκηνή στην ιστορία του σινεμά (βίντεο)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επιστήμονες έχουν κατά καιρούς προσπαθήσει να εντοπίσουν ποια κινηματογραφική σκηνή μπορεί να προκαλέσει τα εντονότερα συναισθήματα στον θεατή και το πόρισμα της έρευνας χαρακτηρίζει ως «πιο συγκινητική» μια σκηνή από μια τελείως άσημη ταινία.

Ούτε Όσκαρ έχει πάρει, ούτε blockbuster έγινε και όμως οι επιστήμονες επιμένουν πως η πιο συγκινητική σκηνή ανήκει στην ταινία The Champ (Ο Πρωταθλητής) που γυρίστηκε το 1979 (μάλιστα πρόκειται για remake) με πρωταγωνιστές τον πολύ νεαρό τότε Jon Voight (ο μπαμπάς της Angelina Jolie) και τον Ricky Schroder που ερμηνεύει τον ρόλο του γιου του «πρωταθλητή» Jon.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν ο καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Berkeley στην Καλιφόρνια Robert Levenson θέλησε να κάνει μια έρευνα που θα αποκάλυπτε η προβολή ποιών μίνι κινηματογραφικών αποσπασμάτων θα προκαλούσε εντονότερα συναισθήματα στους θεατές που συμμετείχαν στα ψυχολογικά πειράματα και το The Champ ήταν πρώτο και καλύτερο. Το εντυπωσιακό είναι ότι και μετέπειτα έρευνες που έγιναν μέχρι και πρόσφατα συνεχίζουν να βγάζουν ακριβώς το ίδιο συμπέρασμα: αυτή η σκηνή κάνει τους πάντες να... βαλαντώνουν! Δείτε τη και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ