Τα πειραματικά εργαστήρια της Google X βρήκαν τη λύση για τους διαβητικούς [εικόνα+βίντεο] - iefimerida.gr

Τα πειραματικά εργαστήρια της Google X βρήκαν τη λύση για τους διαβητικούς [εικόνα+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H είδηση είδε το φως της δημοσιότητας στο επίσημο blog της Google χθες Πέμπτη 16/01/14. Το τελευταίο «επιστημονικής φαντασίας» πρότζεκτ του εργαστηρίου της Google X επίκειται να γίνει πραγματικότητα.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έγκριση του νέου σχεδίου της, το οποίο αφορά τη χρήση βιοαισθητήρων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για φακούς επαφής, οι οποίοι θα βοηθούν τους διαβητικούς στη μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα τους. Πράγμα που σημαίνει ότι τελειώνουν τα ενοχλητικά τσιμπήματα των άκρων των δακτύλων για τη μέτρηση του ζαχάρου.

Οι φακοί διαθέτουν μικροτσίπ και αισθητήρες τόσο μικροσκοπικούς όσο και ένας κόκκος χρυσόσκονης, καθώς και μία κεραία λεπτότερη ακόμη και από μία τρίχα μαλλιών.

Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα, το οποίο θα ακολουθήσουν ενδεχομένως και άλλες εφαρμογές που θα επιτρέπουν ένα σωρό πράγματα και μάλιστα σε δερματική εγγύτητα με τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του χρήστη.

Από το εργαστήριο Google X έχουν μέχρι στιγμής βγει προϊόντα, όπως το Google Glass, το αυτο-καθοδηγούμενο αυτοκίνητο και τα διαδικτυακά μπαλόνια.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί:

Τα πειραματικά εργαστήρια της Google X βρήκαν τη λύση για τους διαβητικούς [εικόνα+βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ