Οι πυρηνικές βάσεις των ΗΠΑ θυμίζουν Λύκειο: Αξιωματικοί παίρνουν ναρκωτικά και αντιγράφουν στις εξετάσεις - iefimerida.gr

Οι πυρηνικές βάσεις των ΗΠΑ θυμίζουν Λύκειο: Αξιωματικοί παίρνουν ναρκωτικά και αντιγράφουν στις εξετάσεις

Οι πυρηνικές βάσεις των ΗΠΑ θυμίζουν Λύκειο: Αξιωματικοί παίρνουν ναρκωτικά και
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο σκάνδαλο σε ανώτερα κλιμάκια της αμερικανικής αεροπορίας έρχεται να κλυδωνίσει το πρεστίζ των ΗΠΑ ειδικά σε έναν τομέα στον οποίο όλοι περιμένουν να υπάρχουν οι πιο σωστές συνθήκες προς αποφυγή ενός ολοκαυτώματος.

Στην αεροπορική βάση της Μάλστρομ της Μοντάνα, 34 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί επιφορτισμένοι με την ευθύνη εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων, αποπέφθηκαν, καθώς ... αντέγραφαν στις μηνιαίες εξετάσεις.

Οι αξιωματικοί υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, καθώς ο ρόλος τους είναι εντελώς νευραλγικός, ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς συνελήφθησαν να αντιγράφουν μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων SMS.

Μάλιστα αναμένεται να τιμωρηθούν και άλλοι συνάδελφοί τους γιατί αποσιώπησαν το γεγονός ή δεν έκαναν κάτι για να σταματήσουν την αντιγραφή.

Επιπλέον στο πλαίσιο έρευνας ρουτίνας βρέθηκαν στη βάση και ναρκωτικές ουσίες τις οποίες πιθανότατα χρησιμοποιούσε μέρος του προσωπικού.

Τον Αύγουστο, είχαν αποτύχει σε επιθεώρηση ασφάλειας και πάλι ανώτεροι αξιωματικοί του τμήματος πυρηνικών πυραύλων της αεροπορικής βάσης Μάλστρομ. Το Μάη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση κανονισμών ασφαλείας σε αποθήκη πυρηνικών πυραύλων σε βάρος 17 αξιωματικών στην αεροπορική βάση Μάινοτ της Βόρειας Ντακότα και τον Οκτώβρη αποπέμφθηκε ο στρατηγός Μάικλ Κάρεϊ (επίσης επικεφαλής του τμήματος εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς του αμερικανικού στρατού) για έλλειψη «εμπιστοσύνης και εχεμύθειας»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ