Γαλλικό Πρακτορείο: Ο Μπούκουρας θα είναι ο Δούρειος Ιππος της ΧΑ και θα συνεργαστεί με τις Αρχές - iefimerida.gr

Γαλλικό Πρακτορείο: Ο Μπούκουρας θα είναι ο Δούρειος Ιππος της ΧΑ και θα συνεργαστεί με τις Αρχές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εντατικές έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, σε συνδυασμό με τις τελευταίες φυλακίσεις τρεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δεν περνούν απαρατήρητες από τα διεθνή ΜΜΕ.

Για το Γαλλικό Πρακτορείο η Ελλάδα εντείνει τις προσπάθειές της για να καταστείλει το νεοναζιστικό κόμμα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στον τίτλο του άρθρου. Στην προσπάθειά τους να τινάξουν τον... ιστό της ΧΑ, η αστυνομία και η Δικαιοσύνη, πρόκειται να «χρησιμοποιήσουν» τον προφυλακισμένο βουλευτή Στάθη Μπούκουρα ως... Δούρειο Ιππο.

Αυτή την εκτίμηση μεταφέρει στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο καθηγητής του Παντείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος που αναφέρει χαρακτηριστικά «η πρόσκληση που αντιμετωπίζουν οι εισαγγελείς είναι η δημιουργία μιας σύνδεσης ανάμεσα στις εικαζόμενες πράξεις και στο κατηγορητήριο. Είμαστε σε σωστό δρόμο. Η δικαστική διαδικασία επιταχύνεται και υπάρχει μια γενικότερη πίεση -κυρίως πολιτική- προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα για τον Στάθη Μπούκουρα, αναφέρει ο Δημήτρης Χριστόπουλος «ο Μπούκουρας έχει εκφράσει την επιθυμία να δώσει λεπτομέρειες για τον τρόπο που λειτουργούσε το κόμμα. Θα χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ιππος». Δεν είναι τυχαίο σημειώνει η εφημερίδα ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή από τους υπόλοιπους συλληφθέντες και προσέλαβε για την υπεράσπισή του ένας εκ των γνωστών ποινικολόγων της χώρας.

Από την μεριά της η εγκληματολόγος στο πανεπιστήμιο της Θράκης, Σοφία Βιδάλη δηλώνει στο AFP «οι δικαστικές Αρχές είναι αποφασισμένες να εξουδετερώσουν και να καταστήσουν ανενεργή τη Χρυσή Αυγή, καθώς ακόμα και για τους πλέον συντηρητικούς -πολιτικούς και πολίτες- έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Στο άρθρο σημειώνεται ακόμα ότι στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την ανάληψη της προεδρίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η έρευνα «προχωράει σταθερά».
Αλλά στο περιθώριο των εκδηλώσεων για ανάληψη από την Ελλάδα της εξάμηνης προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα , ο υπουργός Ελληνική Δικαιοσύνη Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η έρευνα « προχωρούν σταθερά " .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ