Η ΕΛ.ΑΣ. στήνει κλοιό γύρω από τον Ξηρό: Κλειδί το τηλεφώνημα του δραπέτη σε μέλη των «Πυρήνων» - iefimerida.gr

Η ΕΛ.ΑΣ. στήνει κλοιό γύρω από τον Ξηρό: Κλειδί το τηλεφώνημα του δραπέτη σε μέλη των «Πυρήνων»

Η ΕΛ.ΑΣ. στήνει κλοιό γύρω από τον Ξηρό: Κλειδί το τηλεφώνημα του δραπέτη σε μέλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κινητό τηλέφωνο και τις επαφές του Χριστόδουλου Ξηρού πριν και μετά την απόδρασή του συνεχίζει να εστιάζει η ΕΛ.ΑΣ. με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκτελεστή της 17Ν.

Εκείνο που έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές είναι το τηλεφώνημα που έκανε ο Ξηρός στον πατέρα του Μιχάλη και Γιώργου Νικολόπουλου, δύο αδέρφια που έχουν φυλακιστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και με τους οποίος φέρεται να είχε στενές επαφές εντός Κορυδαλλού.

Οπως προέκυψε από την ανάλυση που έγινε στο κινητό, ο «Μανώλης της 17Ν» τηλεφώνησε στον πατέρα του Μιχάλη και του Γιώργου Νικολόπουλου, σε εταιρικό κινητό τηλέφωνο που ανήκει στο κατάστημα που διατηρεί ο κ. Νικολόπουλος.

Την Τρίτη ο πατέρας των καταδικασθέντων πήγε στη ΓΑΔΑ για να δώσει εξηγήσεις για το τηλεφώνημα και, σύμφωνα με τον ALPHA, τόνισε ότι Ξηρός του τηλεφώνησε για να του ευχηθεί καλή χρονιά.

Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πόσο καλά γνωρίζει τον Ξηρό και εκείνος τους απάντησε ότι τον είχε γνωρίσει σε κάποιο επισκεπτήριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οπως αναφέρει ο ALPHA, στη ΓΑΔΑ θα μεταβεί άμεσα και ένας έμπορος από τον οποίο προμηθεύεται ο Χριστόδουλος Ξηρός ύλες για τις καλλιτεχνίες που κάνει στη φυλακή και άλλα δύο άτομα από την Ικαρία τα οποία δέχθηκαν τηλεφωνήματα από τον Ξηρό.

Με βάση τα νέα δεδομένα, οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την έρευνα θεωρούν πλέον σίγουρο πως ο Ξηρός εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό δίκτυο που έχουν οι «Πυρήνες» για να καλύψει τα ίχνη της διαφυγής του, ενώ δεν αποκλείεται μέλη της οργάνωσης που είναι εκτός φυλακής να έχουν βρει το ασφαλέστερο κρησφύγετο για τον «Μανώλη» της 17Ν.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσα στις φυλακές, όπως αναφέρουν αστυνομικές πληροφορίες, είχε συχνότερες «επαφές» με τα δύο αδέρφια, κατηγορούμενα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές, ισχυρίζονται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, είχε αποκαλύψει την πρόθεση «μεγάλης φυγής», πέρα από τον αδερφό του Βασίλη, και σε έναν ακόμη αδερφό του, που δεν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη δράση της 17 Νοέμβρη. Και σε αυτή την περίπτωση, είχε προχωρήσει σε αυτή την «εκμυστήρευση» κατά τη διάρκεια της 6ης άδειάς του από τις φυλακές, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιστρατεύονται και τακτικές... Κουφοντίνα για τον εντοπισμό

Η αστυνομία αναμένεται άμεσα να έρθει σε επαφή και με καταστήματα delivery που ενδεχομένως να έχουν κάνει διανομές σε διαμερίσματα που ίσως να κρύβεται ο 56χρονος καταζητούμενος, αλλά και να παρακολουθήσει «ύποπτες» ενοικιάσεις σπιτιών τον τελευταίο καιρό.

Την μέθοδο αυτή είχαν χρησιμοποιήσει και πριν από 12 χρόνια στην αντίστοιχη έρευνα για να εντοπιστεί το κρησφύγετο του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει το vima, πιθανόν θα ζητήσει πληροφορίες από τους πολίτες για συνεχείς διανομές φαγητού από delivery σε συγκεκριμένα διαμερίσματα, για «ασαφείς» ενοικιάσεις σπιτιών το τελευταίο χρονικό διάστημα, για πολυήμερη φιλοξενία αγνώστων ατόμων για ύποπτες κινήσεις και άλλες παρόμοιες πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη του κρησφύγετου του 56χρονου, πρώην μέλους της 17Ν.

Ακόμη δεν μπορεί να αποκλεισθεί η περίπτωση επικήρυξής του, όπως είχε συμβεί και με άλλους αντιεξουσιαστές ή ποινικούς. Η πρόσκληση στους πολίτες για να παρέχουν σχετικές πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει τα επόμενα 24ωρα μόλις οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες εντοπισμού του άφαντου Χριστόδουλου Ξηρού ζητώντας σχετικές πληροφορίες από τον κύκλο των συγγενών του αλλά και από κάμερες και καταγραφές κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ