Οι 3 γενιές της ελληνικής τρομοκρατίας: Παλιοί και νέοι ετοιμάζονται για το μεγάλο «ραντεβού» - iefimerida.gr

Οι 3 γενιές της ελληνικής τρομοκρατίας: Παλιοί και νέοι ετοιμάζονται για το μεγάλο «ραντεβού»

Οι 3 γενιές της ελληνικής τρομοκρατίας: Παλιοί και νέοι ετοιμάζονται για το μεγά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη ανησυχία επικρατεί στις αστυνομικές αρχές έπειτα από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και το γεγονός ότι ο Νίκος Μαζιώτης συνεχίζει να κυκλοφορά ελεύθερος τη στιγμή που ομάδες όπως οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πανηγυρίζουν.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση Ξηρού, ο οποίος είναι άφαντος εδώ έντεκα ημέρες, φθάνουν στο συμπέρασμα ότι ο εκτελεστής της 17Ν ενδέχεται να επιχειρήσει να παίξει τον ρόλο του «συνδέσμου» μεταξύ της παλιάς και της νέας γενιάς.

Οπως αναφέρει το «Εθνος», τα επιτελεία εξετάζουν τις διασυνδέσεις του Ξηρού με τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» και τις παρεμβάσεις της οργάνωσης το τελευταίο διάστημα, ενώ εκτιμούν ότι μέλη που δεν είναι στη φυλακή κρύβουν τον καταζητούμενου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα που θεωρούνται η «γέφυρα» μεταξύ των δύο γενιών παραμένουν ασύλληπτοι εδώ και μήνες με τις αρχές να εκτιμούν ότι ίσως και να βρίσκονται πίσω από τα τελευταία χτυπήματα.

«Συνδετικός κρίκος» σε θεωρία και πράξη

Η ιδεολογία της 17, της «μητέρας» της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, απέχει παρασάγγας από τον πιο ριζοσπαστικό και μηδενιστικό λόγο των «Πυρήνων», αλλά και της «Σέχτας Επαναστατών», ωστόσο, εκτιμάται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα μπορέσει να παίξει έναν ρόλο «γεφύρωσης» μεταξύ των Γιωτόπουλου, Κουφοντίνα και των «μωρών» της νεοτρομοκρατίας.

Στη... μέση πολιτικά, ιδεολογικά και φιλοσοφικά βρίσκεται ο «Επαναστατικός Αγώνας» με τον Νίκο Μαζιώτη, οργάνωση που προέκυψε από τις ζυμώσεις και τις διαδικασίες που ακολούθησαν τις συλλήψεις της 17Ν.

Οι νέες μέθοδοι και οι διασυνδέσεις με ποινικούς

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η νέα τρομοκρατία μαθαίνει από τα λάθη των προηγούμενων και προσθέτει νέες πρακτικές και μεθόδους για να καλύψει καλύτερα τα ίχνη της.

Ληστείες σε περιφερειακές τράπεζες για το «επαναστατικό ταμείο» , όπλα που χρησιμοποιούνται μία φορά και μετά «εξαφανίζονται», ονόματα πρωτοεμφανιζόμενων οργανώσεων που αναλαμβάνουν την ευθύνη, ώστε οι Αρχές να μην μπορούν να συνδέσουν το νήμα, είναι μερικές από τις νέες μεθόδους που έχουν υιοθετηθεί. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι νέοι τρομοκράτες έχουν την πολύτιμη βοήθεια προσώπων από τον ποινικό χώρο. Με την προμήθεια των απαραίτητων «καθαρών» όπλων, αλλά και την τεχνογνωσία των ποινικών κυρίως στις ληστείες, μπορούν να πραγματοποιούν πιο εύκολα τα σχέδιά τους.

Πλέον, ΕΛ.ΑΣ. και Αντιτρομοκρατική εστιάζουν στα ελάχιστα στοιχεία που υπάρχουν για το που μπορεί να κρύβεται ο Χριστόδουλος Ξηρός και παρακολουθούν τις κινήσεις παλιών γνωστών, καθώς, εκφράζονται φόβοι ακόμη και για ένα μεγάλο χτύπημα στο άμεσο μέλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ