Οταν ο Τατσόπουλος έλεγε απαράδεκτους αυτούς που παραιτούνταν χωρίς να παραδίδουν την έδρα τους - iefimerida.gr

Οταν ο Τατσόπουλος έλεγε απαράδεκτους αυτούς που παραιτούνταν χωρίς να παραδίδουν την έδρα τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών εξαιτίας των δηλώσεών του, ο Πέτρος Τατσόπουλος τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας όμως τη βουλευτική έδρα, παρά τα όσα έλεγε στο παρελθόν για όσους βουλευτές επέλεγαν το δρόμο της παραίτησης. Εγώ, έλεγε, δεν κωλώνω, αν θελήσω να παραιτηθώ θα το κάνω, αλλά θα παραδώσω την έδρα μου σε αυτούς που με τίμησαν...

Αναλυτικά το απόσπασμα από τη συνέντευξη Τατσόπουλο στο tvxs.gr τον Μάιο του 2012:

Επειδή χωρίς την προίκα του κόμματος δεν μπορείς να μπεις στη Βουλή, θεωρώ απαράδεκτο να μπαίνεις στη βούλη, και για οποιοδήποτε λόγο, συνειδησιακό για παραδειγμα, να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με το κόμμα σου και να ανεξαρτητοποιείσαι και να παίρνεις και την έδρα σου μαζί. Θεωρώ απαράδεκτο να μη δίνεις την έδρα σου πίσω στο κόμμα, σε μια τέτοια περίπτωση, όπως έκαναν τα μέλη της ΔΗΜΑΡ, και άλλοι. Και το θεωρώ απαράδεκτο, διότι χωρίς το κόμμα, δεν θα έμπαινες στη βουλή.
Και εγώ είμαι έτοιμος να παραιτηθώ ανά πάσα στιγμή, το έχω άλλωστε αποδείξει στη ζωή μου, δεν κωλώνω, είμαι και ευεπίφορος στις παραιτήσεις, από παραίτηση σε παραίτηση πάω, δηλαδή δεν έχω κανένα πρόβλημα αν θελήσω να παραιτηθώ, αλλά θα παραδώσω και την έδρα μου, σε αυτούς οι οποίοι με τίμησαν με το να με βάλουνε στο ψηφοδέλτιό τους. Κι αυτό θα το κάνω εάν έρθω σε ρήξη με τη συνειδησή μου.

Τι απαντά ο ίδιος

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει για τη διάσταση λόγων και πράξεων, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής εξήγησε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία συνειδησιακή διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έγινε στόχος υπονόμευσης,όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στη περίπτωσή μου, σημείωσε, πρόκειται για αμοιβαία συμφωνία.

Όταν ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει έναν άνθρωπο που δεν είναι κομματικό μέλος, έχει αμοιβαίο οφελος, υποστήριξε, και ειδικά στη Β' Αθηνών όπου υπάρχει μία μεγάλη χοάνη ψηφοφόρων που δεν είναι κομματικά ενταγμένοι.

Αν η έδρα χρησιμοποιηθεί ως μέσο σωφρονισμού, η δημοκρατία θα σβήσει, υπογράμμισε ο Πέτρος Τατσόπουλος και παρατήρησε ότι αν ίσχυε γενικά ο κανόνας «παραιτείσαι - παραδίδεις την έδρα σου» τότε κάθε κόμμα θα μπορούσε να λέει «σας έχω όλους ομήρους, σας κρατάω στο χέρι και αν κουνηθεί κανείς, σας διαγράφω και κρατάω και την έδρα», θα είχαμε δηλ. κομματικούς στρατούς.

Όπως είπε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, η ανεξαρτητοποίησή του προκάλεσε ανακούφιση τόσο στον ίδιο όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση για το «διαζύγιο» «έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, δεν είχαμε τύπους», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι με τον Αλέξη Τσίπρα έχει μια πάρα πολύ καλή φιλική σχέση «που δεν δηλητηριάστηκε από το κλίμα των τελευταίων ημερών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ