Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αμερικανικό περιοδικό Health Fitness Revolution επέλεξε 11 παγκόσμιους, πρώην και νυν, ηγέτες και τους κατέταξε στη λίστα με τους πιο καλογυμνασμένους.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του περιοδικού, Σαμίρ Μπέτσιτς, στα κριτήρια με τα οποία έγινε η τελική κατάταξη ήταν περιλαμβάνεται το ιατρικό ιστορικό καθώς και το πως προωθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. «Ο Κλίντον είναι γνωστός δρομέας αλλά δεν κρύβει και την αγάπη του για τα μπέργκερ. Από το 2000 ωστόσο που παρουσίασε πρόβλημα με την καρδιά του, υιοθέτησε μια χορτοφαγική δίαιτα και έχασε επιπλέον κιλά», αναφέρει ο Μπέτσιτς. Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη ότι μια ακλόνητη θέση στη λίστα έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο δραστήριος τρόπος ζωής του είναι πλέον μνημειώδης.

Βλαντιμίρ Πούτιν-Ρώσος πρόεδρος

Ενα από τα αγαπημένα του σπορ είναι και το Τζούντο. Ο Ρώσος πρόεδρος άρχισε να προπονείται στην πολεμική τέχνη Sambo στην ηλικία των 14, πριν γνωρίσει τις χαρές του τζούντο. Ο Πούτιν μάλιστα έχει κερδίσει βραβεία και έχει φτάσει μέχρι τον 6ο βαθμό μαύρης ζώνης στο αγαπημένο του άθλημα. Επιπλέον κάνει ιππασία, χειμερινό σκι, παίζει Μπάντμιντον, χόκεϊ, κάνει ποδήλατο και ψαρεύει!

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μπαράκ Ομπάμα-πρόεδρος των ΗΠΑ
Είναι πειθαρχημένος και αθλείται τακτικά. Τρέφεται υγιεινά, παίζει μπάσκετ τακτικά και αφιερώνει τέσσερις ημέρες την εβδομάδα στην εξάσκηση με βάρη. Αποψή του είναι ότι η άθληση είναι ο καλύτερος τρόπος για αρμονία μεταξύ σώματος και πνεύματος.

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τόνι Αμποτ-πρωθυπουργός της Αυστραλιας
Οχι μόνο ο συμμετείχε στο τρίαθλο Iron Man, αλλά έχει τρέξει μαραθώνιο, κάνει συχνά ποδήλατο και περνά σχεδόν κάθε πρωί μια βόλτα και από το γυμναστήριο.

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ενρίκε Πένια Νιέτο-πρόεδρος του Μεξικό
Το Μεξικό πρόσφατα απέκτησε τον «τίτλο» της χώρας με τους πιο ευτραφείς κατοίκους του κόσμου, αλλά ο νέος πρόεδρος της χώρας έχει μετατραπεί σε πρεσβευτή του fitness προτρέποντας τους συμπολίτες τους να σηκωθούν από τον καναπέ. Πρόσφατα συμμετείχε σε αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων ενώ παρακινεί τους Μεξικανούς να υιοθετήσουν έναν υγιέστερο τρόπο ζωής.

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τζορτζ Μπους-πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Με στρατιωτικό παρελθόν είναι μανιώδης δρομέας και συνήθισε κατά τη περίοδο της προεδρίας του να τρέχει 6 ημέρες τη βδομάδα. Κάποτε συμμετείχε σε μαραθώνιο στο Χιούστον του Τέξας ενώ προτρέπει και εκείνος τους Αμερικανούς σε πιο υγιεινές συνήθειες.

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πρίγκιπας Κάρολος
Είναι από τους πιο δραστήριους του βρετανικού θρόνου. Υπηρέτησε το Ναυτικό και την Αεροπορία ως πιλότος ενώ έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του ως αθλητής του πόλο. Λέγεται ότι πριν πέσει για ύπνο δεν παραλείπει να ασκείται κάνοντας πους απς.

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Χένρι-Μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου
Ακολούθησε μια σταδιοδρομία ως στρατιωτικός, αναλαμβάνοντας τη στρατιωτική εκπαίδευση των αξιωματικών στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurt, στην Αγγλία. Ο Μεγάλος Δούκας Χένρι είναι μέλος της της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μέλος του Ιδρύματος Mentor (ιδρύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας). Κάνει τακτικές ασκήσεις φυσικής κατάστασης και διατηρεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Τόνι Μπλερ-πρώην Πρωθυπουργός του Η.Β.
Στη συνείδηση των Βρετανών ο Μπλερ είναι ο πιο γυμνασμένος πρωθυπουργός της χώρας τους. Εξασκείται συνήθως τις πρωινές ώρες, αρκετές ημέρες της εβδομάδας. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, συνήθιζε να παίζει τένις ενώ όπως είχε αποκαλύψει, δίνει μεγάλη βαρύτητα στη γυμναστική καθώς είναι ένας αποδοτικός τρόπος να αποσυμπιέζεται από το στρες.

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Αντερς Φοχ Ράσμουσεν-πρωώην πρωθυπουργός της Δανίας
Απέχει από κάθετι περιέχει αλκοόλ, είναι φανατικός μη καπνιστής και ασκείται σχεδόν καθημερινά. Ως ερασιτέχνης ποδηλάτης, ο Ράσμουνσεν έχει συμμετάσχει σε αγώνες ενώ είναι και δεινός δρομέας.

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Μπιλ Κλίντον-πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Οταν ο Μπιλ Κλίντον αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα υγείας το 2004, ανακάλυψε τη χορτοφαγία. Κάνει τζόκινγκ και καταπολεμά το άγχος με γυμναστική. Είναι υπέρμαχος ενός υγιεινού τρόπου ζωής και κρίνει ότι έσωσε τη ζωή χάνοντας τουλάχιστον 20 κιλών.

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ- Βασιλιάς του Μπουτάν
Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα αρέσκονται να αθλούνται παίζοντας μπάσκετ ενώ προσπαθούν να το ως το εθνικό άθλημα της χώρας. Ο Βανγκτσούκ συνήθιζε να παίζει ποδόσφαιρο αλλά όταν κανένας από τους αθλητές δεν τολμούσε να τον ...τριπλάρει, επέλεξε ένα πιο σικ άθλημα.

Ιδού οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες -Οι ...κοιλιακοί κάτω από τα αυστηρά κοστούμια [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ