Βούτσης: Οι μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα -Στάινμαγερ: Αν διακόψετε το δρόμο που ακολουθεί η χώρα δεν θα ωφεληθείτε - iefimerida.gr

Βούτσης: Οι μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα -Στάινμαγερ: Αν διακόψετε το δρόμο που ακολουθεί η χώρα δεν θα ωφεληθείτε

Βούτσης: Οι μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα -Στάινμαγερ: Αν διακόψετε το δρόμο που
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαιερ, κατά συνεδρίαση της ομάδας φιλίας των δύο χωρών, στη Βουλή. Ο κ. Βούτσης κατηγόρησε τη Γερμανία ότι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ελλάδας τονίζοντας πως ευθύνεται στους άχρηστους εξοπλισμούς που προμηθεύτηκε η χώρα από τη Γερμανία, αλλά και τις μίζες. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «οι μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα».Επιπλέον έθεσε θέμα διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του «επαχθούς», όπως το χαρακτήρισε, χρέους, ενώ περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα στην Ελλάδα σημειώνοντας πως η χώρα βρίσκεται στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης και ότι οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα.

Από την πλευρά του ο κ. Στάινμαιερ, αφού τόνισε ότι χρειάζεται να στηρίξουμε την οικονομική διάσταση του νότου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο της. Μάλιστα τόνισε πως η Ελλάδα διακόψει το δρόμο αυτό και ξαναπάει στο δρόμο του δανεισμού δεν θα ωφεληθεί και επεσήμανε «αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε το δρόμο αυτό και σίγουρα θα δρέψετε τους καρπούς. Πρέπει να ακολουθήσετε τον ίδιο δρόμο προσθέτοντας μία έξυπνη πολιτική ανάπτυξης. Οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες λύσεις. Το να εστιάζεται η κριτική στην Τρόικα ενδεχομένως να μη βοηθάει στο να λαμβάνονται οι σωστές λύσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ