Καφέ στο Λονδίνο τα δίνει όλα δωρεάν εκτός από την ώρα -Ο πελάτης πληρώνει ανάλογα με το χρόνο παραμονής - iefimerida.gr

Καφέ στο Λονδίνο τα δίνει όλα δωρεάν εκτός από την ώρα -Ο πελάτης πληρώνει ανάλογα με το χρόνο παραμονής

Καφέ στο Λονδίνο τα δίνει όλα δωρεάν εκτός από την ώρα -Ο πελάτης πληρώνει ανάλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ιταλία ίσως να ναυαγούσε αυτή η ιδέα, όπου πίνουν εσπρέσο στο... πόδι. Στην Ελλάδα όμως, με τον κόσμο να περνά ώρες σε καφετέριες, η εφαρμογή της θα είχε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Γιατί στο Λονδίνο άνοιξε ένα καφέ που σερβίρει τα πάντα δωρεάν, χρεώνοντας μόνο το χρόνο!

Το Ziferblat- σημαίνει καντράν ρολογιού- είναι μία αλυσίδα που ξεκίνησε στη Ρωσία και τώρα εξαπλώνεται σταδιακά και σε άλλες χώρες. Η ιδέα είναι πολύ απλή. Πρόκειται για καφετέρια με... χρονοχρέωση. Στο Λονδίνο για παράδειγμα, οι πελάτες πληρώνουν τρεις πένες το λεπτό για την παραμονή τους εκεί.

Δεν υπάρχει περιορισμός, αφού ο καθένας μπορεί να περάσει όσο χρόνο θέλει στην καφετέρια, αλλά να καταναλώσει και τα δωρεάν σνακ ή τον καφέ, πληρώνοντας στην έξοδο. Οι πελάτες παραλαμβάνουν ένα ξυπνητήρι μπαίνοντας και σημειώνουν το χρόνο άφιξης, προκειμένου να γίνει ο λογαριασμός στο τέλος.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη πρωτοτυπία του συγκεκριμένου καφέ. Οι πελάτες μπορούν αν θέλουν να ετοιμάσουν το γεύμα τους στην κουζίνα, ενώ υπάρχει ακόμη κι ένα πιάνο για όποιον έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ήδη αυτή η περίεργη ιδέα κερδίζει έδαφος στο Λονδίνο. «Εχει πλάκα να βλέπεις τον κόσμο να μπαίνει στην ουρά για να πλύνει το πιάτο του. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι μία κίνηση που εκτιμούμε. Πλένουν ακόμη και τα πιάτα άλλων. Είναι σαν κοινωνικό γεγονός. Βλέπουμε τους πελάτες μας σαν... μικροενοικιαστές που μοιράζονται τον ίδιο χώρο», δήλωσε ο Ιβάν Μίτιν στην Guardian.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Ziberflat καφέ με χρονοχρέωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ