Μπλόκο Ελεγκτικού Συνεδρίου στη σύμβαση πώλησης - μίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου - iefimerida.gr

Μπλόκο Ελεγκτικού Συνεδρίου στη σύμβαση πώλησης - μίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συμφωνία παραχώρησης 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι 261,31 εκατ. ευρώ, που είχε ανακοινώσει στα τέλη Οκτωβρίου το ΤΑΙΠΕΔ, μπλοκαρε με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα, στο ΤΑΙΠΕΔ κοινοποιήθηκε πράξη του αρμόδιου τριμελούς κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία «κωλύεται προσωρινά η υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου».

Το ΤΑΙΠΕΔ με τη σειρά του ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει αίτηση ανάκλησης κατά της εν λόγω πράξης, εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία ύψους 261,31 εκατ. ευρώ αφορά την πώληση και λειτουργική μίσθωση (sale-and-lease-back) 28 ακινήτων του Δημοσίου -ανάμεσά τoυς 5 υπουργεία (Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας), 13 κτήρια ΔΟY και 5 κτήρια της Αστυνομίας- από το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Πλειοδότριες του διαγωνισμού έχουν ανακηρυχθεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ