Tέλος το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία -Ως ισοδύναμο αυξάνεται η τιμή των τσιγάρων - iefimerida.gr

Tέλος το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία -Ως ισοδύναμο αυξάνεται η τιμή των τσιγάρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόσυρση του μέτρου για την επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση. Μάλιστα, η απόφαση ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο, μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία μέσω της οποίας θα καταργείται το τέλος για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Ως ισοδύναμο μέτρο για την κατάργηση του 25ευρου και την κάλυψη του κενού των 40 εκατ. ευρώ που δημιουργεί, αποφασίστηκε η αύξηση κατά 5 λεπτών της τιμής των τσιγάρων και του καπνού.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μετά το επίμονο αίτημα της Χαριλάου Τρικούπη για την απόσυρση του εν λόγω μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για το εν λόγω θέμα από το βράδυ της Δευτέρας και αφού συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου επικοινώνησαν με τον υπουργό Υγείας ο οποίος εκείνη την ώρα συναντιόταν με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ και τον ενημέρωσαν για την απόφασή τους να αποσυρθεί το εν λόγω μέτρο.

Βενιζέλος: Το θέμα του 25ευρου λύθηκε με τον σωστό τρόπο

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο εν λόγω μέτρο τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το μέτρο της αντικατάστασης του 25ευρου με το τέλος των 5 λεπτών στα τσιγάρα. Μάλιστα, χαρακτήρισε «σωστό τρόπο» την απόσυρση του εισιτηρίου και την αύξηση του τέλους στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά τονίζοντας ότι «είναι κάτι πολύ σημαντικό και συνδέεται και αυτό με την υγεία, δηλαδή δεν είναι μέτρο δημοσιονομικό αλλά μέτρο προληπτικής ιατρικής».

Αναφερόμενος στη υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ αλλά και αυτό του Χριστόδουλου Ξηρού. Μάλιστα, τόνισε πως δεν πρέπει να δημιουργούμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία ανασφαλής χώρα η οποία έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με κάποιες άλλες χώρες». «Αυτό είναι βασικό. Δεν μπορούμε μόνοι μας να λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα» συνέχισε και πρόσθεσε: «Η αστυνομία ξέρει. Αυτή τη στιγμή κινείται στοχευμένα. Είναι κατανοητό ότι κινείται με σαφείς στοχεύσεις».

Τέλος, ανέφερε πως στη σύσκεψη τέθηκαν και θέματα που άπτονται της λειτουργίας της κυβέρνησης λέγοντας πως έγινε μια μεγάλη συζήτηση και ελήφθησαν πολλές πρωτοβουλίες. «Αυτό θα φανεί», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Ολα αυτά στο πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας και του πολύ καλού συντονισμού ώστε κάθε μέρα να παράγεται αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ