Αύριο οι αποφάσεις για λουκέτα σε ΔΕΚΟ και δημόσιους φορείς - iefimerida.gr

Αύριο οι αποφάσεις για λουκέτα σε ΔΕΚΟ και δημόσιους φορείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην διυπουργική επιτροπή που θα συνεδριάσει αύριο θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος με τους πρώτους δημόσιους φορείς και ΔΕΚΟ που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν. Ουσιαστικά η λίστα με τους υπό κατάργηση οργανισμούς έχει ήδη καθοριστεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Θεόδωρο Πάγκαλο.Στόχος να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ήδη συζητείται στη Bουλή και να ψηφιστεί ως τις 5 Αυγούστου που σταματούν οι εργασίες της Βουλής.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ρητά στο Μνημόνιο για το κλείσιμο 40 μικρών δημοσίων οργανισμών, τη συγχώνευση 25 επιπλέον μικρών οργανισμών, και το κλείσιμο επιπλέον 10 μεγάλων οργανισμών. Στους υπό κατάργηση οργανισμούς το Μνημόνιο αναφέρει τους: ΚΕΔ και ETA (οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη νέα Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών), ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, EOΜMEX και ΙΓΜΕ. Επίσης προς συγχώνευση οδεύουν οι OΣΚ, ΔΕΠANOM, THEMIS, ΕΘΙΑΓΕ και ΔΗΜΗΤΡΑ και μείωση μεγέθους προωθείται για την ΕΡΤ. Το πλεονάζον προσωπικό των 75 φορέων (συνολικά είναι 7.000 άτομα) δεν θα μπορεί να μεταταχθεί σύμφωνα με τον κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις (1 προς 10 για το 2011). Θα απολυθεί άμεσα, ή θα ενταχθεί στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, όπως αναφέρει ρητά το Μνημόνιο. Σημειώνεται ότι ο κ. Πάγκαλος λίγες εβδομάδες πριν είχε δεσμευθεί ότι οι εργαζόμενοι που «περισσεύουν» δεν πρόκειται να απολυθούν, αλλά θα αξιοποιηθούν και θα αξιολογηθούν μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών είναι προϋπόθεση για την έγκριση του αναθεωρημένου Μνημονίου από την τρόικα που καταφθάνει μετά τις 15 Αυγούστου, αλλά και για την καταβολή της δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ καθώς και της έγκρισης του νέου δανείου.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η τρόικα «στοχοποίησε» τους συγκεκριμένους φορείς αφού σε αυτούς καταλήγει το 80% των σχετικών κονδυλίων του τακτικού Προϋπολογισμού, της τάξης των 2,7 δισ. ευρώ ετησίως.

Ο κ. Ε. Βενιζέλος επέλεξε να λάβει χώρα η διυπουργική επιτροπή την Παρασκευή το πρωί, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τα στελέχη της τρόικας που εξετάζουν –ξανά– από την Τετάρτη την ελληνική οικονομία.

Πηγή: www.capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ