Διευκρινίσεις από Βρυξέλλες: Απόφαση Σουλτς και όχι Σαμαρά η αναβολή επίσκεψης των ελεγκτών της Τρόικα - iefimerida.gr

Διευκρινίσεις από Βρυξέλλες: Απόφαση Σουλτς και όχι Σαμαρά η αναβολή επίσκεψης των ελεγκτών της Τρόικα

Διευκρινίσεις από Βρυξέλλες: Απόφαση Σουλτς και όχι Σαμαρά η αναβολή επίσκεψης τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από την αντιπαράθεση που προκάλεσε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ η αναβολή της επίσκεψης των «ελεγκτών» της Τρόικα, δόθηκαν διευκρινίσεις από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη από τον Μάρτιν Σουλτς και επισημαίνεται πως δεν υπήρχε παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο Ζομ Ντους, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ευρωβουλής ανέφερε πως ο Μάρτιν Σουλτς αποφάσισε την αναβολή της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη λειτουργία της Τρόικα, χωρίς να υπάρξει, σε καμιά περίπτωση, παρέμβαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η απόφαση για την αναβολή ελήφθη έπειτα από διαβούλευση του Σουλτς με τους δύο αρμόδιους εισηγητές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής. Ο βασικός λόγος για τον οποίον κρίθηκε απαραίτητη η αναβολή της επίσκεψης ήταν διότι, λόγω των θεσμικών εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το έργο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας δεν ήταν δεδομένο, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της Ευρωβουλής διευκρίνισαν επίσης ότι ο Μάρτιν Σουλτς τηλεφώνησε χθες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του εκφράσει τη λύπη του για την αδυναμία του, λόγω υποχρεώσεων, να παραστεί στις εκδηλώσεις στην Αθήνα. Σημείωσαν ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε κανενός είδους αίτημα σε σχέση με την έλευση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κεδίκογλου: Εξευτελίστηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξευτελίζει τις θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ και την απόπειρα δυσφήμισης της χώρας μας, σχολίασε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος.

Είναι καιρός, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μάθουν να σέβονται τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών καθώς επίσης και να μάθουν να ζητούν συγγνώμη, πρόσθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ