«Θάλαμος αερίων» και πάλι η Αθήνα -Η αιθαλομίχλη έπνιξε ξανά την Αττική - iefimerida.gr

«Θάλαμος αερίων» και πάλι η Αθήνα -Η αιθαλομίχλη έπνιξε ξανά την Αττική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τα έκτακτα μέτρα του υπουργείου Υγείας και Περιβάλλοντος για τον περιορισμό της χρήσης τζακιού λόγω της αιθαλομίχλης, οι πολίτες το βράδυ της Κυριακής κατέφυγαν σε αυτόν τον τρόπο θέρμανσης, αφού η Αθήνα μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων.Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω αιθαλομίχλης.

Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται ότι σε περίπτωση λήψης μέτρων λόγω αυξημένων επιπέδων αιθαλομίχλης από εστίες καύσης, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ