Σκόπιμη ενέργεια η γκάφα του ΡΙΚ με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Χριστόφια; - iefimerida.gr

Σκόπιμη ενέργεια η γκάφα του ΡΙΚ με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Χριστόφια;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να απολογηθεί για την απίστευτη γκάφα με την μετάδοση του πρωτοχρονιάτικου μηνήματος του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια αντί του νυν Νίκου Αναστασιάδη, επιχείρησε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, την ώρα που διατυπώνονται υποψίες ακόμα και για σκόπιμη ενέργεια.

Το λάθος έγινε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, λίγο μετά τις 6 μ.μ. της 31ης Δεκεμβρίου όταν οι έκπληκτοι ακροατές, μετά την ανακοίνωση του εκφωνητή ότι θα μεταδιδόταν διάγγελμα του προέδρου Αναστασιάδη, άκουσαν τη φωνή του τέως προέδρου Δημήτρη Χριστόφια (επρόκειτο για το διάγγελμα του 2009), με τη μετάδοση να διαρκεί μάλιστα αρκετά δευτερόλεπτα.

Το ΡΙΚ ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το συμβάν η οποία θα αναμένεται να ολοκληρωθεί τάχιστα:

«Το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου απολογείται για το σοβαρό λάθος της εκ παραδρομής μετάδοσης, για μερικά δευτερόλεπτα του Πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, αντί της μετάδοσης του Πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου 2013. Με οδηγίες της Διεύθυνσης του ΡΙΚ, διεξάγεται έρευνα για το συμβάν, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τάχιστα».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο παραγωγός της εκπομπής αναζήτησε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του προέδρου και πάτησε το πρώτο αποτέλεσμα που βγήκε στην οθόνη χωρίς να βεβαιωθεί ότι επρόκειτο για το ορθό διάγγελμα.

Υπεύθυνη πηγή του ΡΙΚ δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα παλιά διαγγέλματα θα έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ακριβώς για να αποτραπεί το ενδεχόμενο του λάθους που συνέβη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ