Χωρίς όριο ηλικίας το ΕΚΑΣ σε άτομα με βαριά αναπηρία - iefimerida.gr

Χωρίς όριο ηλικίας το ΕΚΑΣ σε άτομα με βαριά αναπηρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την καταβολή του ΕΚΑΣ σε άτομα με βαριά αναπηρία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας από το 2014 ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, το 2014 αποκαθίσταται μια αδικία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε: «Το 2014 είναι ξεχωριστό έτος γιατί σηματοδοτεί θετικές προοπτικές για τους εργαζόμενους, την οικονομία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Για θετικό βήμα έκανε λόγο από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, το οποίος όμως, όπως σημείωσε, «δεν είναι αρκετό» και προανήγγειλε πρωτοβουλία ώστε να δίνεται το ΕΚΑΣ ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας.

«Εγινε σήμερα ένα θετικό βήμα που όμως δεν είναι αρκετό για την αντιμετώπιση του σημαντικού ζητήματος του ΕΚΑΣ, που αφορά την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των αναπήρων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει το ζήτημα αυτό να αντιμετωπισθεί πλήρως -ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας αφού το ΕΚΑΣ δίνεται αναλογικά- το ταχύτερο δυνατό καθώς η σχετική δημοσιονομική επιβάρυνση είναι περιορισμένη και μπορεί πλέον να καλυφθεί» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

«Προς την κατεύθυνση αυτή το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία» αναφέρει κλείνοντας το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΣ ανάπηροι Γιάννης Βρούτσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ