Με τι ασχολούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Απαγόρευσαν αυτές τις δίπλες γιατί έχουν πολλή κανέλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Με τι ασχολούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Απαγόρευσαν αυτές τις δίπλες γιατί έχουν πολλή κανέλα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aσχημα νέα για τους λάτρεις αυτής της δανέζικης παραδοσιακής δίπλας -λεγόμενης kanelsnegle- η οποία αναμένεται να απαγορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί έχει πολλή κανέλα στη συνταγή της.

Για την τρομερή αυτή ...απειλή ευθύνεται ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2008 στις Βρυξέλλες και οριοθετούσε την ποσότητα ...κανέλας που πρέπει να έχει μια δίπλα ή άλλα εδέσματα. Η είδηση θα περνούσε απαρατήρητη αν η κυβέρνηση της Δανίας δεν δήλωνε αποφασισμένη να αμυνθεί απέναντι σε μια τόσο παράλογη απόφαση.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων (EFSA) -αυτή που αποφασίζει για το ...μήκος των αγγουριών- φρονεί ότι η κανέλα που εισάγεται από την Κίνα περιέχει μια ουσία που λέγεται κουμαρίνη, και χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, και έχει λιγότερο θεραπευτικές ενέργειες από την άλλη κανέλα που εισάγεται από την Κεϋλάνη και είναι πιο ευγενής.
Η Αρχή έθεσε ως όριο τα 0,1 mg κουμαρίνης/ανά κιλό σωματικού βάρος σε καθημερινή χρήση, άρα οι δίπλες Δανίας που χρησιμοποιούν πολλή κανέλα απαγορεύονται.
Το θέμα είναι πώς θα εξακριβώσει τώρα η Ευρωπαϊκή Αρχή ποιά είναι η προέλευση της κανέλας. Με αυτά ασχολείται...

Με τι ασχολούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Απαγόρευσαν αυτές τις δίπλες γιατί έχουν πολλή κανέλα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Με τι ασχολούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Απαγόρευσαν αυτές τις δίπλες γιατί έχουν πολλή κανέλα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Με τι ασχολούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Απαγόρευσαν αυτές τις δίπλες γιατί έχουν πολλή κανέλα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ