Τρομοκρατικό χτύπημα με καλάσνικοφ -Γάζωσαν το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι -Οι σφαίρες έφτασαν και στο δωμάτιο της κόρης του - iefimerida.gr

Τρομοκρατικό χτύπημα με καλάσνικοφ -Γάζωσαν το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι -Οι σφαίρες έφτασαν και στο δωμάτιο της κόρης του

Οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και και στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολ στο Χαλάνδρι, με τις πρώτες ενδείξεις να «δείχνουν» μέλη της νέας τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τουλάχιστον τέσσερις και πυροβόλησαν με δύο καλάσνικοφ προς το σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Οι πυροβολισμοί έγιναν από το αλσύλλιο που είχε εκτοξεύσει ρουκέτα ο Σάββας Ξηρός εναντίον της ίδιας κατοικίας και κατά του τότε πρέσβη Αλμπερτ Κούνα, το 1999.

Οι δράστες «γάζωσαν» κυριολεκτικά την κατοικία του Γερμανού πρέσβη, καθώς εντοπίσθηκαν περίπου 60 κάλυκες ενώ εκτός από την μάντρα και την εξώπορτα της κατοικίας, σφαίρες βρέθηκαν και στο υπνοδωμάτιο της 15χρονης κόρης του Ντολ.

Ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αλλά όπως δήλωσε οι δράστες δεν στόχευσαν εκείνον.

Από τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται πως έξω από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι έχουν ήδη εντοπιστεί 60 κάλυκες και έγιναν έξι προσαγωγές.

Σαμαράς, Δένδιας και Βενιζέλος επικοινώνησαν με τον Γερμανό πρέσβη

Με τον Γερμανό πρέσβη επικοινώνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και εκείνος με τη σειρά του μίλησε με τον Βόλφγκανκ Ντόλτ για το περιστατικό.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βόλφγκανγκ Ντολντ είχε ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και εξέφρασε αφενός μεν την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν της τρομοκρατικής επίθεσης με πυροβολισμούς κατά της πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι, αφετέρου δε τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον Πρέσβη και την οικογένειά του.

Αυτή την ώρα, κατόπιν εντολών του κ. Βενιζέλου, βρίσκεται στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας.

Οπως ανέφερε στον κ. Dold ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Που εστιάζει τις έρευνες της η Αντιτρομοκρατική

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ ερευνά το ενδεχόμενο η τρομοκρατική ενέργεια να σχετίζεται με την ίδια οργάνωση που έκανε επίθεση με Καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ