Επτά παράδοξες αιτίες που μας κάνουν να ιδρώνουμε και να μυρίζουμε άσχημα [λίστα] - iefimerida.gr

Επτά παράδοξες αιτίες που μας κάνουν να ιδρώνουμε και να μυρίζουμε άσχημα [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μερικές φορές ακόμη και τα συχνά μπάνια και τα αποσμητικά δεν αρκούν για να κρατήσουν το σώμα δροσερό και μυρωδάτο. Οι αιτίες πίσω από τη δυσοσμία του σώματός πολλές από οργανικές μέχρι ψυχολογικές και διατροφικές.

Σύμφωνα με τη Huffington Post πίσω από την έντονη κακοσμία του σώματος μπορεί να κρύβονται οι εξής αιτίες:

  • Το στρες

Οσο και αν δεν το πιστεύετε η υπερβολική έκκριση ιδρώτα μπορεί να ωφείλεται στο στρες. Μάλιστα, ο ιδρώτας που δημιουργείται από αυτή την αιτία είναι από τους πιο έντονους, καθώς οι ποσότητες των βακτηρίων που περιέχει είναι πολλαπλάσιες.

  • Απλυτα σουτιέν

Τα σουτιέν είναι ένα από τα ρούχα που πλένονται λιγότερο. Οι γυναίκες συνήθως έχουν κάποια σουτιέν που αγαπούν περισσότερα από τα άλλα τα οποία φορούν συνεχώς αμελώντας το πλύσιμό τους με αποτέλεσμα αυτά να μυρίζουν. Επίσης, οι ίνες από τις οποίες είναι φτιαγμένες τα περισσότερα από αυτά απαιτούν συχνό πλύσιμο για να παραμένουν καθαρά και να μην μυρίζουν.

  • Τα γονίδια

Ποσοστό 10-15% των ανθρώπων έχει κληρονομική προδιάθεση στην έντονη κακοσμία των ποδιών.

  • Η διατροφή

Το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το σκόρδο και άλλες τροφές που μυρίζουν έντονα διασπώνται και παράγουν ουσίες που επίσης μυρίζουν επίσης έντονα. Αυτές οι ουσίες κυκλοφορούν στον οργανισμό μέσω του αίματος και απελευθερώνονται με την αναπνοή, τον ιδρώτα και τα ούρα.

  • Το αλκοόλ

Καθώς το αλκοόλ κυκλοφορεί στο αίμα, μικροσκοπικά σταγονίδια απελευθερώνονται μέσω των ιδρωτοποιών αδένων με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ποσότητά του.

  • Διαβήτης

Οταν το σώμα δεν έχει αρκετή ινσουλίνη τότε αρχίζει να διασπά λιπαρά για να παράγει ενέργεια το οποίο απελευθερώνει ουσίες με αποτέλεσμα το σώμα να μυρίζει έντονα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πόδια αποσμητικό μασχάλες ιδρώτας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ