Τέλος οι «υπόγειες» διαδρομές -Από «κόσκινο» και οι μισθοδοσίες τα κονδύλια στις ΔΕΚΟ - iefimerida.gr

Τέλος οι «υπόγειες» διαδρομές -Από «κόσκινο» και οι μισθοδοσίες τα κονδύλια στις ΔΕΚΟ

Τέλος οι «υπόγειες» διαδρομές -Από «κόσκινο» τα κονδύλια στις ΔΕΚΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Να αποφύγει τις «υπόγειες» διαδρομές των κονδυλίων του Προϋπολογισμού στα Νομικά Πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης, θα επιχειρήσει να αποφύγει το υπουργείο Οικονομικών και όπως προκύπτει από την εγκύκλιο που υπογράφει ο Χρήστος Σταϊκούρας για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2014, στόχος είναι να μπουν τα. δυο πόδια σε ένα παπούτσι όσων ΔΕΚΟ, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου εξακολουθήσουν να κάνουν ό,τι τους καπνίσει.Η πρώτη υποχρέωση που έχουν οι διοικήσεις όλων των Νομικών Προσώπων είναι να έχουν έτοιμους τους προϋπολογισμούς τους έως τις 31 Ιανουαρίου, ενώ έως τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν καταρτίσει και το μηνιαίο πρόγραμμα κατανομής δαπανών, που είναι αναγκαίο για τη παρακολούθηση από το ΓΛΚ των όποιων αποκλίσεων. Προς τούτο επισημαίνεται σε όλες τις διοικήσεις ότι στη περίπτωση που σημειώνονται αποκλίσεις άνω του 10%, θα πρέπει αφενός να αιτιολογούνται αφετέρου να λαμβάνουν μέτρα και δράσεις για τη διόρθωση τους.

Στενός θα είναι και ο έλεγχος στις δαπάνες μισθοδοσίας μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα μη εφαρμογής των διατάξεων του Ενιαίου Μισθολογίου αλλά και χρήσης των σχετικών κονδυλίων για άλλους σκοπούς (περίπτωση ΟΚΑΝΑ). Έτσι, επισημαίνεται, κατ' αρχήν, ότι υφίστανται πλέον αυστηροί περιορισμοί στις υπερωρίες, όπως επίσης ότι για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ δεν θα διατεθούν άλλα κονδύλια πλην των πιστώσεων που προβλέπει ο Προϋπολογισμός.

Το παράθυρο της εγκυκλίου αφορά στη διατήρηση θέσεων προσωπικού «ειδικών καθηκόντων». Ειδικότερα, ενώ ο κανόνας είναι ότι ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ οι θέσεις που αδειάζουν λόγω συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων, μετατάξεων, προβλέπεται ρητή εξαίρεση για τις θέσεις προσωπικού των πολιτικών γραφείων βουλευτών και μελών της κυβέρνησης, του γραφείου του πρωθυπουργού αλλά θέσεις δημοσιογράφων για τη στελέχωση των γραφείων τύπου και δημοσίων σχέσεων.

ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΚΟ κονδύλια Χρήστος Σταϊκούρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ