«Ντου» με αυτοκίνητο στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας -Από διαμαρτυρόμενο ιδιοκτήτη θεάτρου - iefimerida.gr

«Ντου» με αυτοκίνητο στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας -Από διαμαρτυρόμενο ιδιοκτήτη θεάτρου

«Ντου» με αυτοκίνητο στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας -Από διαμαρτυρόμενο ιδιοκτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηθελε να σώσει το θέατρό του, αλλά πιθανότατα η... παράσταση που έδωσε ήταν η τελευταία του. Ενας ιδιοκτήτης μικρού θεάτρου του Παρισιού επιχείρησε να εισβάλλει με το αυτοκίνητό του στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενος για τη μείωση της επιχορήγησης του θεάτρου του.

Ο 67χρονος Ατίλιο Ματζούλι έπεσε με το αυτοκίνητό του στην πύλη του προεδρικού μεγάρου, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να προκαλέσει μικρή ζημιά στην καγκελόπορτα. Ο Ιταλός ιδιοκτήτης του μικρού θεάτρου Comedie Italienne συνελήφθη τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, ενώ έπειτα από το συμβάν η αστυνομία περικύκλωσε το κτίριο και το απέκλεισε για πολλές ώρες.

Ο Φρανσουά Ολάντ βρισκόταν μέσα στο προεδρικό μέγαρο την ώρα της «εφόδου», αλλά συνέχισε να εργάζεται απερίσπαστος, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οσο για τον Ματζούλι κατηγορείται για καταστροφή δημόσιας περιουσίας, έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο και εκούσια ένοπλη βία σε βάρος των αστυνομικών φρουρών του μεγάρου, καθώς ως όπλο λογίζεται το αυτοκίνητό του.

Παράλληλα, ο δράστης θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, καθώς όπως έγινε γνωστό μία ημέρα νωρίτερα είχε συλληφθεί κοντά στο προεδρικό μέγαρο, επειδή περιέλουσε με οινόπνευμα μια μαριονέτα και της έβαλε φωτιά, ενώ έριχνε φέιγ βολάν στο δρόμο διαμαρτυρόμενος για την περικοπή της επιχορήγησης του θεάτρου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ