Νέα τροπή στο σκάνδαλο της Τουρκίας -Εισαγγελέας καταγγέλλει παρεμπόδιση του έργου του - iefimerida.gr

Νέα τροπή στο σκάνδαλο της Τουρκίας -Εισαγγελέας καταγγέλλει παρεμπόδιση του έργου του

Νέα τροπή στο σκάνδαλο της Τουρκίας -Εισαγγελέας καταγγέλλει παρεμπόδιση του έργ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία, στο οποίο εμπλέκονται υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, αλλά ακόμη και ο γιος του Ταγίπ Ερντογάν. Ο αρμόδιος εισαγγελέας κατήγγειλε παρεμπόδιση του έργου του με γραπτή του δήλωση, ενώ ανέφερε πως παρά την εντολή του να συλληφθούν κι άλλα άτομα, η αστυνομία δεν το έπραξε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τουρκία, την Πέμπτη αναμενόταν ο δεύτερος «γύρος» ερευνών στο σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκονται 30 πολιτικοί, ενώ ήδη προκάλεσε την παραίτηση τριών υπουργών και την αντικατάσταση επτά ακόμη στον ανασχηματισμό που έκανε ο Ερντογάν.

Μάλιστα, σε αυτό το δεύτερο γύρο της επιχείρησης, δημοσιεύματα ενέπλεκαν και το όνομα του γιου του πρωθυπουργού. Ομως με ανακοίνωσή του ο Μουαμέρ Ακάς ανέφερε πως κάποιοι του έβαλαν εμπόδια.

«Διαμέσου της αστυνομίας, το δικαστικό σώμα αντιμετώπισε ανοικτές πιέσεις, και η εκτέλεση των δικαστικών εντολών παρακωλύθηκε», τόνισε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η κρατική ιεραρχία διέπραξε έγκλημα, επιτρέποντας στους ύποπτους να πάρουν προφυλάξεις, να διαφύγουν και να αλλοιώσουν στοιχεία. «Ολοι οι συνάδελφοί μου και η κοινή γνώμη θα πρέπει να γνωρίζουν πως με παρεμπόδισαν να ξεκινήσω μία έρευνα», ανέφερε στη δήλωσή του ο εισαγγελέας σύμφωνα με το AFP.

Ο Ακάς ανέφερε στην δήλωσή του ότι είχε δώσει εντολή να συλληφθούν κι άλλα πρόσωπα την Τετάρτη, αλλά η αστυνομία δεν συμμορφώθηκε προς τις εντολές του.

Ο Τουράν Τσολακαντί, ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι ο εισαγγελέας πράγματι απομακρύνθηκε από την έρευνα, εξαιτίας όμως εσφαλμένων χειρισμών του στην υπόθεση. Ο Τσολακαντί κατηγόρησε τον Ακάς ότι διέρρευσε στοιχεία της έρευνας στα ΜΜΕ και δεν ενημέρωνε τους ανωτέρους του ως όφειλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ