Προκλητικός ο τρίτος παραιτηθείς υπουργός προς το πρόσωπο του Ερντογάν, ο οποίος παρουσίασε νωρίτερα τα ονόματα των νέων υπουργών - iefimerida.gr

Προκλητικός ο τρίτος παραιτηθείς υπουργός προς το πρόσωπο του Ερντογάν, ο οποίος παρουσίασε νωρίτερα τα ονόματα των νέων υπουργών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτηση και του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από το υπουργικό και το βουλευτικό αξίωμα, υποστηρίζοντας ότι «τα πολεοδομικά σχέδια, που περιλαμβάνονται στην εισαγγελική έρευνα, έγιναν με οδηγίες του πρωθυπουργού».

Στη δήλωση που έκανε, ο Μπαϊρακτάρ είπε ότι «ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα και τη δικαιοδοσία να συνεργάζεται με όποιον υπουργό θέλει. Αλλά δεν δέχομαι να μου ασκείται πίεση με την προτροπή: «παραιτηθείτε εξαιτίας της επιχείρησης η οποία περιλαμβάνει υποθέσεις διαφθοράς και προβείτε στην ανακοίνωση που θα με ανακουφίσει», πράγμα με το οποίο, ο Μπαϊρακτάρ δηλώνει ουσιαστικά ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί.

Ο Μπαϊρακτάρ ανέφερε επίσης ότι «δεν δέχομαι την πίεση διότι μεγάλο μέρος των πολεοδομικών σχεδίων που περιλαμβάνονται στην εισαγγελική έρευνα έγιναν, μετά από οδηγίες του πρωθυπουργού» και τόνισε: «Ανακοινώνω ότι παραιτούμαι από υπουργός και βουλευτής. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του για να ανακουφίσει την πατρίδα και το λαό».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για τον τρίτο βουλευτή που παραιτείται από το κυβερνών κόμμα από τότε που εμφανίστηκε η κόντρα της κυβέρνησης και του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν. Στις 30 Νοεμβρίου είχε παραιτηθεί ο Ιντρίς Μπαλ και στις 16 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από τις προσαγωγές, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς, ο πρώην αστέρας του τουρκικού ποδοσφαίρου Χακάν Σουκούρ.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας παρουσίασε νωρίτερα στον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ τον νέο κατάλογο των υπουργών της κυβέρνησής του, μετά την παραίτηση των τριών υπουργών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα αντικατασταθούν και άλλοι υπουργοί ή αν απλώς θα διοριστούν νέοι στη θέση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος που παραιτήθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Ο Ερντογάν αναμένεται ότι θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους αργότερα απόψε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραίτηση υπουργός Ερντογάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ