AFP: Ενα απόγευμα σε πορνοκινηματογράφο-καταγώγιο της Πεσαβάρ γεμάτο μαστουρωμένους Πακιστανούς - iefimerida.gr

AFP: Ενα απόγευμα σε πορνοκινηματογράφο-καταγώγιο της Πεσαβάρ γεμάτο μαστουρωμένους Πακιστανούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και τριάντα χρόνια, τρεις φορές την ημέρα, δεκάδες μαστουρωμένοι από το χασίς Πακιστανοί συγκεντρώνονται στην καταθλιπτική, ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του παλαιότερου πορνοκινηματογράφου της πόλης Πεσαβάρ, μέσα σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα γεμάτη καπνό και αφόρητη κακοσμία.

Ο λόγος για τον κινηματογράφο Shama της Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στην καρδιά των Ταλιμπάν, όπου άρχουν οι πολυάριθμες παραστρατιωτικές οργανώσεις παρακλάδια της Αλ-Κάιντα.

Τα αποσπάσματα που ακολουθούν αποτελούν μέρος από το ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP):

Τρομαγμένοι από τις φωτογραφικές κάμερες του συνεργείου, οι περαστικοί κρύβουν τα πρόσωπά τους, καθώς οδεύουν προς την είσοδο του κινηματογράφου, μπροστά στην οποία ξεδιπλώνεται άναρχα μία υπαίθρια αγορά ζώων.

AFP: Ενα απόγευμα σε πορνοκινηματογράφο-καταγώγιο της Πεσαβάρ γεμάτο μαστουρωμένους Πακιστανούς  | iefimerida.gr 0

Η αίθουσα προβολής των ακατάλληλων ταινιών βρίσκεται κρυμμένη στο πίσω μέρος του κτιρίου. Η κυρίως αίθουσα προορίζεται για την προβολή mainstream ταινιών, που είναι και οι μόνες οι οποίες διαφημίζονται στην πρόσοψη του κτιρίου.

Έναντι ενός και κάτι ευρώ, οι πελάτες των ταινιών ΧΧΧ εισέρχονται στο εσωτερικό αφού πρώτα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο τον οποίο διεξάγει ένοπλος με καλάσνικοφ φρουρός.

Εν συνεχεία, οδηγούνται στην πίσω αυλή, έπειτα σε ένα στενό διάδρομο από τσιμέντο, ο οποίος καταλήγει στην XXX αίθουσα.

Mέσα σε μία ομίχλη από χασίς, διακρίνει κανείς εργάτες, γεωργούς, φοιτητές και άλλους, οι οποίοι καταφεύγουν εδώ για να δραπετεύσουν από την κλειστοφοβική καθημερινότητά τους σε μία βαθιά συντηρητική μουσουλμανική περιοχή, όπου οι οικογένειες και οι γείτονες έχουν τα μάτια τους πάντα ανοικτά, κατασκοπεύοντας ο ένας τον άλλο.

Στην αίθουσα επικρατεί σιγή, την οποία σπάνε πού και πού κάποιοι «ύποπτοι» ήχοι. Οι περισσότεροι δε εκ των παρευρισκομένων σπεύδουν να εγκαταλείψουν την αίθουσα πριν από το τέλος της ταινίας.

Από τους περίπου15 κινηματογράφους που λειτουργούσαν πριν 20 χρόνια στην Πεσαβάρ, μονάχα 7 έχουν επιβιώσει. Ο Shama είναι ένας από αυτούς, λόγω της πετυχημένης τακτικής του.

Όπως ομολογεί ένας θαμώνας, ο 30χρονος Khaliq Khan προτιμά να παρακολουθεί πορνό με Πακιστανούς πρωταγωνιστές, καθώς αυτό το κάνει πιο πραγματικό, πιο amateur...

Άλλοι σπεύδουν να δικαιολογηθούν: «το γεγονός ότι ερχόμαστε εδώ δεν σημαίνει ότι είμαστε άπιστοι ή βιαστές».

Οι ιδιοκτήτες του σινεμά είναι ισχυροί άνθρωποι: στηρίζονται από πολιτικούς και με τη σειρά τους στηρίζουν οι ίδιοι το εθνικιστικό κόμμα ANP.

Ο κινηματογράφος τους έχει γίνει πολλάκις στόχος ισλαμιστών ακτιβιστών. Μέχρι και φωτιά του έχουν βάλει. Οι διασυνδέσεις όμως των ιδιοκτητών του επιτρέπουν κάθε φορά την άμεση αποκατάστασή και επαναλειτουργία του.

Ίσως σε αυτές τις διασυνδέσεις οφείλεται το γεγονός ότι ο κινηματογράφος έχει καταφέρει να διαφύγει τους κρατικούς μηχανισμούς λογοκρισίας, οι οποίοι απαγόρευσαν μέχρι και τα απλά αθώα φιλιά από τις πακιστανικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ