Τρισέ: Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του Νότου έχουν αρχίσει την ανάκαμψη- Ετος ανάπτυξης το 2014 - iefimerida.gr

Τρισέ: Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του Νότου έχουν αρχίσει την ανάκαμψη- Ετος ανάπτυξης το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το 2014 για το οποίο πιστεύει πως θα είναι έτος ανάκαμψης γράφει στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο CNBC ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος επισημαίνει πως «ξεκάθαρα πλέον έχουμε ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο με μερικές ωραίες εκπλήξεις στις προηγμένες οικονομίες».

Στο άρθρο του στο CNBC, ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ επισημαίνει πως «η Ευρώπη έχει κάνει αρκετά για την εξισορρόπηση της», με το αμερικανικό πρακτορείο να θυμάται πως «καθώς τα μέτρα λιτότητας επιβλήθηκαν σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, έβαλαν φρένο σε οικονομίες οι οποίες έστειλαν σε ύψη ρεκόρ την ύφεση και την ανεργία στην Ευρώπη», κάτι που ο Ζαν Κλοντ Τρισέ σχολιάζει λέγοντας: «Οι πέντε χώρες που ήταν κάτω υπό την πίεση των αγορών, έχουν ανακάμψει και είναι λίγο έως πολύ ισορροπημένες, σε σχέση με τα υψηλά τους ελλείμματα το 2008 και το 2009».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ πιστεύει πως «τώρα θα μπούμε σε θετικούς ρυθμούς όσον αφορά την ανάπτυξη. Δεν είναι υπέροχη βέβαια γη κατάσταση και χρειάζονται πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ουσία της Ευρώπης, προκειμένου η προοπτική ανάπτυξης να είναι πολύ πιο ελκυστική, αλλά είμαστε ξεκάθαρα καλύτερα».

Ωστόσο, το CNBC δε συμμερίζεται την αισιοδοξία του Τρισέ, τονίζοντας πως μπορεί να είναι αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ευρωζώνης, καθώς τονίζει πως «η τωρινή εικόνα ανάπτυξης δεν φαίνεται ρόδινη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Κλοντ Τρισέ ΕΚΤ ύφεση ανάκαμψη 2014
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ