Δεν είναι παιχνίδι, κινείται -Αυτοκίνητο φτιαγμένο από Lego, λειτουργεί με αέρα και πιάνει τα 20 χλμ. [βίντεο] - iefimerida.gr

Δεν είναι παιχνίδι, κινείται -Αυτοκίνητο φτιαγμένο από Lego, λειτουργεί με αέρα και πιάνει τα 20 χλμ. [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προφανώς, από παιδί στην ερώτηση για το τι δώρο θέλει απαντούσε «Lego». Το ότι μεγάλωσε δεν κάνει καμία διαφορά για αυτό το νεαρό, που κατασκεύασε μία τρελή εφεύρεση. Εφτιαξε ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά από τα πασίγνωστα τουβλάκια, το οποίο όμως δεν είναι παιχνίδι. Κινείται και μάλιστα με αέρα!

H ιδέα ανήκει σε έναν Ρουμάνο τεχνικό και με τη βοήθεια ενός Αυστραλού επιχειρηματία το κατασκεύασαν και ήδη έχουν αρχίσει τις βόλτες στη Μελβούρνη με αυτό το περίεργο κιτρινόμαυρο όχημα. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 500.000 τουβλάκια, «πιάνει» τα 20 χλμ. την ώρα και έχει τέσσερις μηχανές που λειτουργούν με αέρα.

«Δεν τρελαινόμουν ποτέ με τα Lego», παραδέχθηκε ο επιχειρηματίας, Στιβ Σαμαρτίνο, ο οποίος όμως παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό «αυτού του τρελού Ρουμάνου», όπως χαρακτηρίζει τον τεχνικό, Ραούλ Οάιντα.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που βρήκαν τα χρήματα για την κατασκευή. Ο Ρουμάνος είχε μία ακόμη καλή ιδέα.. Εγραψε στο Twitter «Θέλει κανείς να επενδύσει 500-1.000 δολάρια σε ένα τρομερό σχέδιο που δεν έχει ξαναγίνει; Χρειάζομαι περίπου 20 άτομα». Η έμπνευση αποδείχθηκε σωστή. Σαράντα Αυστραλοί πρόσφεραν χρήματα και έτσι δημιουργήθηκε το Super Awesome Micro.

Πάντως, προς το παρόν δεν σκοπεύουν να κατασκευάσουν άλλο όχημα πέρα από το πρωτότυπο. «Ημουν... χωμένος στα Lego για τέσσερις εβδομάδες και τα δάχτυλά μου με πονάνε ακόμη, οπότε αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι καν να φτιάξω κι άλλο!», παραδέχθηκε στο BBC ο επιχειρηματίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο ειδήσεις lego
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ