«Εκρηξη» Πυλαρινού για τα περί προνομίων των πρώην βουλευτών - Χαρακτήρισε αδαή τον υπουργό Δικαιοσύνης - iefimerida.gr

«Εκρηξη» Πυλαρινού για τα περί προνομίων των πρώην βουλευτών - Χαρακτήρισε αδαή τον υπουργό Δικαιοσύνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ενωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών Κωνσταντίνου Πυλαρινού προκάλεσαν δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με τα προνόμια των πρώην βουλευτών. Ο κ. Πυλαρινός χαρακτήρισε αδαή τον Χαράλαμπο Αθανασίου, υπογραμμίζοντας πως οι πρωην βουλευτές δεν απαλαμβάνουν προνομίων.

Όλα άρχισαν μετά την εντολή του Πρωθυπουργού στον υπουργό Δικαιοσύνης να ετοιμάσει διάταξη με την οποία βουλευτές -πρώην και νυν- θα στερούνται όλων των προβλεπομένων ατελειών και προνομίων τους όταν υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας (πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, εκβίαση, απάτη κτλ).

Ερωτηθείς ποια προνόμια θα κοπούν, ο κ. Αθανασίου απάντησε ότι πιθανότατα αυτά αφορούν την αστυνομική φρουρά και την παροχή αυτοκινήτου.

Η δήλωση αυτή όμως προκάλεσε την έκρηξη του κ. Πυλαρίνου ο οποίος μιλώντας στο iefimerida χαρακτήρισε τον υπουργό αδαή και έκανε λόγο για ανύπαρκτα προνόμια. Λυπάμαι, είπε, που είναι αδαής, επισημαίνοντας ότι αστυνομικό δικαιούνται μόνο πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης γιατί κατά καιρούς έχουν απειληθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δεν είναι δυνατόν χθες σε όλα τα καφενεία να συζητούν για τα ανύπαρκτα προνόμια των πρώην βουλευτών, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Πυλαρινός στη δήλωσή του στο iefimerida.

«Ουδέν προνόμιο έχει παραχωρήσει η Ελληνική Πολιτεία στους διατελέσαντες κατά το παρελθόν εκπροσώπους του ελληνικού λαού», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών.

«Επί τη ευκαιρία ενός θλιβερού περιστατικού, το οποίο μοιραία έντονα ενόχλησε την ελληνική κοινή γνώμη» (σ.σ. υπόθεση Λιάπη), «κάποιοι στην κυβέρνηση προσφέροντας φαιδρή σπονδή στον ευκαιριακό λαϊκισμό, διέρρευσαν τις προθέσεις τους για κατάργηση των βουλευτικών προνομίων», τονίζεται στην ανακοίνωση και καταγγέλλεται ότι «οι δημαγωγοί μεταξύ των ευφάνταστων νέων ριζοσπαστικών ρυθμίσεων, πρόσθεσαν και τα ανύπαρκτα δήθεν προνόμια των τέως βουλευτών».

«Προς όλους τους Έλληνες, με αίσθημα ευθύνης τονίζουμε ότι ουδέν προνόμιο έχει παραχωρήσει η Ελληνική Πολιτεία στους διατελέσαντες κατά το παρελθόν εκπροσώπους του ελληνικού λαού», διευκρινίζει η Ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ