Russia Today: Η ΕΕ θεωρεί τους Ελληνες τεμπέληδες που πρέπει να μάθουν πειθαρχία- Αρρώστια η λιτότητα - iefimerida.gr

Russia Today: Η ΕΕ θεωρεί τους Ελληνες τεμπέληδες που πρέπει να μάθουν πειθαρχία- Αρρώστια η λιτότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today, το οποίο φέρνει παραδείγματα από τις «άρρωστες» χώρες της Ευρωζώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον ευρωπαϊκό Νότο, μαζί και την Ελλάδα.

Σε δημοσίευμα του, το Russia Today αναφέρει πως «η Ισπανία έχει 25% ανεργία, χρεοκοπημένες επαρχίες και μια διασπαστική κίνηση γύρω από την πλούσια Ευρωζώνη. Η Ιταλία και η Πορτογαλία με δυσκολία πληρώνουν τους τόκους στα ομόλογα τους, τα οποία δεν μπορούν φυσικά να αποπληρωθούν ολόκληρα, χωρίς να ''δημιουργήσουν'' ευρώ από το πουθενά. Η Γερμανία δεν θα το επιτρέψει. Η Ουγγαρία βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση και βιώνει ένα φασιστικό φεστιβάλ. Και μετά είναι η Ελλάδα».

Οσον αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων καλεί τους Ουκρανούς «να ρίξουν μια σκληρή ματιά στον ορίζοντα και να καταλάβουν τι γίνεται όταν η Ευρωζώνη έχει να ασχοληθεί με την διαρθρωτική αποτυχία ενός κράτους μέλους. Ονομάζεται λιτότητα και είναι το νέο αξιοθέατο της Ευρώπης. Η λεπτομέρειες της ελληνικής χρεοκοπίας είναι γνωστές. Η κατάσταση στην Κύπρο δεν δίνει πολλές ελπίδες. Τον Μάρτιο η ΕΕ έκλεψε δισ. ευρώ από τους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών. Τώρα λένε ότι θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και σε άλλες χώρες της ΕΕ στο μέλλον. Στην Κύπρο, πολλά από τα θύματα ήταν Ρώσοι. Για να λέμε την αλήθεια, η συμπεριφορά της ΕΕ ήταν τέτοια επειδή οι περισσότεροι Ρώσοι είναι γκάνγκστερς και μαφιόζοι όπως και να έχει. Ενώ όσον αφορά τους Ελληνες είναι τεμπέληδες και πρέπει να μάθουν λίγη πειθαρχία. Μόλις η Ουκρανία μπει στην ΕΕ και χρειαστεί βοήθεια, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση από την Δυτική Ευρώπη».

Κλείνοντας, το Russia Today επισημαίνει πως «η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν δίνουν τίποτα δωρεάν. Αγοράζουν επιρροή, επεμβαίνουν σε εσωτερικά ζητήματα και καθορίζουν την εξωτερική πολιτική τ ων ευπαθών εθνών σύμφωνα με τα συμφέροντα τον παγκόσμιων τραπεζών και των Δυτικών κυβερνήσεων. Το χρέος είναι το βασικό τους εργαλείο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ