Πιάνουν δουλειά οι ελεγκτές του ΟΑΣΑ - iefimerida.gr

Πιάνουν δουλειά οι ελεγκτές του ΟΑΣΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελέγχους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αρχίζουν οι 150 περίπου ελεγκτές κομίστρων του ΟΑΣΑ, που πιάνουν δουλειά από σήμερα με στόχο την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής.

Με τη συνδρομή και της αστυνομίας, το σώμα των ελεγκτών Κομίστρου θα πραγματοποιεί ελέγχους σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες, για τον εντοπισμό των «τζαμπατζήδων» που ξεπερνούν το 15% των επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων. Μέχρι το φθινόπωρο μάλιστα αναμένεται να έχει διπλασιαστεί ο αριθμός του προσωπικού του σώματος

Υπενθυμίζεται ότι η λαθρεπιβίβαση σε αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και τρα΅ επισύρει πρόστιμο ύψους 72 ευρώ, ενώ στο Μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο το ύψος του προστίμου ανεβαίνει στα 84 ευρώ. Όσοι αρνηθούν να πληρώσουν το πρόστιμο μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να έλθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών εξαγοράσιμη.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΣΑ, κάθε χρόνο μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς περίπου 850 εκατ. επιβάτες ενώ την ίδια στιγμή περίπου 120 εκατ. είναι λαθρεπιβάτες ή επιβιβάζονται με πλαστά εισιτήρια, ποσοστό που φτάνει το 14%.

Οι περισσότεροι επιβάτες που δεν πληρώνουν εισιτήριο εντοπίζονται στην ΕΘΕΛ με το ποσοστό να αγγίζει και το 40%, ενώ ακολουθούν τα άλλα μέσα με το μικρότερο ποσοστό να κυμαίνεται στο 7% και να ανήκει στο μετρό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΑΣΑ ελεγκτές κόμιστρο λεωφορεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ