«Μου ζητά να παραιτηθώ για ένα νόμο που και ο ίδιος ψήφισε» - iefimerida.gr

«Μου ζητά να παραιτηθώ για ένα νόμο που και ο ίδιος ψήφισε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ίδια ώρα που οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες αψιμαχίες ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης του ΚΤΕ Μεταφορών. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Γρηγοράκος, είπε ότι ο κ. Ραγκούσης θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

Απαντώντας με γραπτή δήλωση στον βουλευτή του κόμματός του, ο κ. Ραγκούσης θύμισε ότι η νομοθεσία για την απελευθέρωση των ταξί έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, και μάλιστα επισημαίνει ότι και ο ίδιος ο κ.Γρηγοράκος έχει ψηφίσει το νόμο. «Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης και συνεχίζει «ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;»,

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μεταφορών, θα ενημερώσει στις 6 το απόγευμα τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ σε μια συνεδρίαση που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα έχουν δώσει ραντεβού έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν. Από το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ξεκινήσει από όλη τη χώρα προκειμένου να βρίσκονται στις 4 το απόγευμα στην προγραμματισμένη συγκέντρωση του κλάδου τους στην Πλατεία Συντάγματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει από τις 7 το πρωί την κάθοδό τους στην Αθήνα.

Ήδη από χτες το πρωί οι ταξιτζήδες είχαν σταθμεύσει, τα αυτοκίνητά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί σε κεντρικά σημεία των πρωτευουσών των νομών της Πελοποννήσου και ετοιμάζονταν για σήμερα, καθώς σκοπεύουν να μεταβούν στην Αθήνα και με λεωφορεία που έχουν δρομολογήσει να ξεκινήσουν από Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Άργος και Κόρινθο.

Νέα Δημοκρατία: «Η κυβέρνηση υπονομεύει τον τουρισμό»

Τέλος, την αντίδραση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη προκάλεσε χτες η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης "σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις" για διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί και "στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες".

"Ο κ. Μόσιαλος απέδειξε σήμερα ότι εκπροσωπεί μια διαλυμένη κυβέρνηση, χωρίς συνέπεια και συνέχεια», αναφέρει ο κ. Μιχελάκης, υποστηρίζοντας ότι με τη δήλωσή του "ουσιαστικά αδειάζει τον κ. Ραγκούση, αφού μιλά για "απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες", πράγμα που αρνείται ο αρμόδιος υπουργός".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορεί τον κ. Ραγκούση ότι "προκάλεσε το γνωστό χάος υπονομεύοντας τον ελληνικό τουρισμό" και διατυπώνει σειρά ερωτημάτων, όπως: "πόση ανευθυνότητα χρειάζεται για να προκαλέσει κανείς τόσο κακό στην οικονομία και το κοινωνικό σύνολο χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει;".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ