Coca-Cola Τρία Eψιλον: Ισχυρή δέσμευση στη βόρεια Ελλάδα με αριθμούς και πράξεις - iefimerida.gr

Coca-Cola Τρία Eψιλον: Ισχυρή δέσμευση στη βόρεια Ελλάδα με αριθμούς και πράξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οκτώ εκατ. ευρώ επενδύσεις σε πρώτες ύλες μόνο το 2013, 23.000 επιχειρήσεις-συνεργάτες, 200 εργαζόμενοι. Πρόκειται για μερικά μόνο από τα νούμερα στα οποία μεταφράζεται η παρουσία της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη Βόρεια Ελλάδα. Μέσα από ένα σχηματικό τρόπο με τη μορφή infographic (http://www.coca-colahellenic.gr/Aboutus/Whatwedo/north_greece/), η γνωστή εταιρεία αναψυκτικών επικοινωνεί με αριθμούς και πράξεις τη στήριξή της στη Β. Ελλάδα, δίνοντας τη δική της απάντηση σε όσους την θέτουν εσχάτως υπό αμφισβήτηση.

Ειδικότερα, μέσα από ένα ευρηματικό τρόπο, η εταιρεία αναλύει τη συνεισφορά της σε 5 βασικούς άξονες: Γεωγραφία, Αγορά, Οικονομία, Κοινωνία και Απασχόληση, που την καθιστούν σημαντικό κοινωνικό εταίρο και αναπτυξιακό παράγοντα στην περιοχή.

Μια δέσμευση που ξεκινά το 1971

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δραστηριοποιείται από το 1971 στη Θεσσαλονίκη, η οποία και αποτελεί την έδρα των δραστηριοτήτων της στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η εταιρεία προσφέρει στην ελληνική αγορά 250 διαφορετικά προϊόντα και συσκευασίες, ενώ βασική παράμετρος της δέσμευσής της είναι το γεγονός ότι το 98% των προϊόντων που διακινεί εσωτερικά παράγεται στην Ελλάδα και διοχετεύεται σε 11 εκατ. Έλληνες καταναλωτές.

Η εταιρεία συνεργάζεται με 23.000 επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, από όπου προμηθεύεται μεγάλο μέρος των πρώτων υλών της. Ειδικότερα, μόνο το 2013 προμηθεύτηκε για τους χυμούς της 406 τόνους χυμό ροδάκινο και 58 τόνους χυμό ακτινίδιο από τα Γιαννιτσά, 40 τόνους χυμό ροδάκινο από την Έδεσσα και 2.000 τόνους χυμό ροδάκινο από το Ζερβοχώρι. Επιπλέον, στηρίζοντας την τοπική αγορά, χρησιμοποίησε από προμηθευτές της στη Θεσσαλονίκη 195 εκατ. πλαστικές ετικέτες και 105 εκατ. χάρτινες ετικέτες για τις συσκευασίες των προϊόντων, 9 εκατ. χαρτοκιβώτια για τη συσκευασία των χυμών και 6,5 τόνους ζάχαρη για την παρασκευή των προϊόντων της.

Οικονομικό αποτύπωμα

Σημαντικό είναι και το οικονομικό αποτύπωμα της εταιρείας, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έχει αποδώσει σχεδόν 1 δισ. ευρώ στο κράτος, μέσω φορολογικών και εργοδοτικών εισφορών, τα τελευταία 10 χρόνια. Οι επενδύσεις της Coca-Cola Τρία Έψιλον έχουν ανέλθει σε 160 εκατ. ευρώ από το 2012, ενώ σε ετήσια βάση επενδύονται 3 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών, αγγίζοντας το 80% της επικράτειας τα τελευταία 3 χρόνια.

Εστιάζοντας στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης, η εταιρεία υλοποιεί συνεχείς επενδύσεις, στηρίζοντας την τοπική οικονομία, ευημερία και ανάπτυξη. Ειδικότερα, το 2013 επένδυσε συνολικά 8 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πρώτων υλών από προμηθευτές της Βορείου Ελλάδος.

Κοινωνική ευαισθησία

Εξίσου σημαντική είναι η δράση της εταιρείας και σε επίπεδο Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Σχολείο που Θέλεις είναι στο Χέρι σου», έχει αναμορφωθεί και βελτιωθεί το περιβάλλον μάθησης σε 8 σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης, διευκολύνοντας την καθημερινότητα για περισσότερους από 2.800 μαθητές. Την ίδια ώρα, μέσα από το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την Υγεία μου», περισσότερα από 4.000 άτομα σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, έχουν λάβει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων, από το 2010 έως σήμερα. Συνολικά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει υλοποιήσει 150 κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις, υποστηρίζοντας περίπου 200.000 πολίτες μόνο τα τελευταία τρία χρόνια.

Τέλος, πολύ σημαντικός για την εποχή που διανύουμε είναι και ο τομέας της απασχόλησης. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 200 εργαζόμενους στην Θεσσαλονίκη, ενώ στις προτεραίοτητες της είναι η πρόοδος και η δια βίου μάθηση του προσωπικού της, κάτι που φανερώνουν και οι αριθμοί, καθώς το 2012 επένδυσε 5.813 ώρες στην εκπαίδευση των εργαζομένων της.

Coca-Cola Τρία Eψιλον: Ισχυρή δέσμευση στη βόρεια Ελλάδα με αριθμούς και πράξεις | iefimerida.gr 0
Coca-Cola Τρία Eψιλον: Ισχυρή δέσμευση στη βόρεια Ελλάδα με αριθμούς και πράξεις | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ