Η Βόρεια Κορέα επεκτείνει τις φυλακές όπου οι κρατούμενοι αναγκάζονται να σκάβουν τους τάφους τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Βόρεια Κορέα επεκτείνει τις φυλακές όπου οι κρατούμενοι αναγκάζονται να σκάβουν τους τάφους τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βόρεια Κορέα έχει αυξήσει το μέγεθος ενός στρατοπέδου καταναγκαστικής εργασίας, όπου οι κρατούμενοι ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου με σφυριά και αναγκάζονται να σκάβουν τους τάφους τους, σύμφωνα με δήλωση από ομάδα δικαιώματων που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.Η Διεθνής Αμνηστία (Προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων) ζήτησε ανάλυση μέσω δορυφόρων από μεγαλύτερο στρατόπεδο φυλακών της χώρας - το οποίο είναι γνωστό ως «kwanliso 16».

Οι αναλύσεις δείχνουν ότι νέα κτήρια έχουν κατασκευαστεί στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων - οι οποίες είναι τρεις φορές το μέγεθος ολόκληρης της Αθήνας και των γύρω περιοχών - όλα αυτά αφού ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un αντικατέστησε τον μακαρίτη πατέρα του.

Η Διεθνής Αμνηστία, επίσης, πήρε συνεντεύξεις από φύλακες και κρατούμενους που είχαν εμπειρίες από πρώτο χέρι στα στρατόπεδα. Είπαν, ότι οι γυναίκες συχνά βιάζονται και στη συνέχεια εκτελούνται μυστικά από τους υπαλλήλους, και εκείνοι που προσπαθούν να ξεφύγουν, ξυλοκοπούνται προτού πυροβοληθούν ή κρεμαστούν δημόσια.

Οι κρατούμενοι - συμπεριλαμβανομένων των παιδιών - αναγκάζονται να εργάζονται πολλές ώρες σε επικίνδυνες εργασίες υλοτομίας και εξόρυξης, στις οποίες πολλοί από αυτούς πεθαίνουν.

"Οι κρατούμενοι είναι μόνο οι άνθρωποι όταν μπορούν να μιλήσουν”, δήλωσε ο πρώην υπάλληλος της φυλακής, όνομα του οπίου δεν αναφέρθηκε στην δημοσίευση. "Στην πραγματικότητα, όμως, είναι σε χειρότερη κατάσταση από τα ζώα. Σκοπός των στρατοπέδων κράτησης είναι να καταπιέζουν, να υποβαθμίζουν, και να παραβιάζουν τους κρατούμενους όσο είναι ζωντανοί.”

Σύμφωνα με την δημοσίευση, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι φυλακίζονται σε στρατόπεδα εργασίας για εγκλήματα κατά του κράτους, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν το «κουτσομπολιό» για τον Kim ή τους προκάτοχούς του.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας αρνείται την ύπαρξη των στρατοπέδων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρατηρήθηκαν επανειλημμένα από τους δορυφόρους.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε την ανάλυση από τους δορυφόρους τον Οκτώβριο.

Εκτός από την επέκταση των 348 τετραγωνικών μιλίων του «kwanliso 16», κοντά στο Hwaseong στην επαρχία του Βόρειου Hamgyong, η δημοσίευση επίσης αναφέρει ότι σπίτια έχουν κατεδαφιστεί στο μικρότερο «kwanliso 15», που είναι γνωστό ως "Yodok."

Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι η μείωση των κατοικιών θα μπορούσε να σημαίνει μια μικρή μείωση του πληθυσμού των εγκαταστάσεων. Αλλά η ομάδα δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τον ακριβές πληθυσμό φυλακισμένων ή την τύχη των κρατούμενων.

Ένας φρουρός που αναφέρεται στην δημοσίευση μόνο ως «Mr. Lee" εργάστηκε στο «kwanliso 16» στα μέσα της δεκαετίας του 1980 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Είπε στη Διεθνή Αμνηστία σε συνέντευξή του το Νοέμβριο ότι είχε δει κρατούμενους να αναγκάζονται να σκάβουν τον τάφο τους, προτού σκοτωθούν από χτυπήματα σφυριού στο λαιμό.

Η Βόρεια Κορέα επεκτείνει τις φυλακές όπου οι κρατούμενοι αναγκάζονται να σκάβουν τους τάφους τους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι γυναίκες βιάζονταν από υπαλλήλους και, στη συνέχεια, δεν τις ξαναείδε ποτέ, ισχυρίστηκε.

Ο Kim Young - είπε ότι φυλακίστηκε στο Yodok μεταξύ του 1980 και 1989.

Είχε κατηγορηθεί με κουτσομπολιό για τον πρώην ηγέτη Kim Jong Il, και όπως σε όλους τους κρατούμενους της Βόρειας Κορέας, δεν του δόθηκε καμία δίκη. Τα μέλη της οικογένειας του είχαν επίσης σταλεί εκεί, θεωρούμενοι ένοχοι λόγο της συγγένειας.

"Κατά την άφιξη μου στο Yodok, ένιωσα τον ουρανό να καταρρέει», είπε στη Διεθνή Αμνηστία. "Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς αυτό θα μπορούσε να μου συμβεί. Πώς με πήγαν σε ένα τόσο αξιοθρήνητο μέρος; Ήταν αποκαρδιωτικό."

Περιέγραψε τη σκηνή μίας από τις εκτελέσεις. Ο κρατούμενος πρώτα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Μετά τον δέσανε πάνω σε ένα στύλο πάνω σε μια πλατφόρμα, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του, τα πόδια του επίσης, και ένα άλλο σχοινί γύρω από τη μέση του, και τα μάτια του δεμένα.

«Τότε ένας φύλακας φώναξε στο εκτελεστικό σώμα. “Στο όνομα του λαού, πυροβολήστε τον εχθρό της επανάστασης!” Τον πυροβόλησαν τρεις φορές στο κεφάλι, τρεις στο στήθος και τρεις στα πόδια.»

Οι κρατούμενοι αναγκάζονται να εργάζονται από τους φρουρούς που αποκρύπτουν τα δελτία τροφίμων τους, ανέφερε η δημοσίευση.

Ένα ζευγάρι που ήταν υπό κράτηση στο «kwanliso 15» μεταξύ του 1999 και 2001, περιέγραψε τις βάναυσες συνθήκες εργασίας στο στρατόπεδο.

"Κατά τη διάρκεια της τριετούς κράτησης μας, συχνά δεν μπορούσαμε να πληρούμε τους στόχους μας γιατί ήμασταν πάντα πεινασμένοι και αδύναμοι," λέει στη Διεθνή Αμνηστία ο Lee και η Kim - των οποίων τα πλήρη ονόματα δεν αναφέρθηκαν. “Μας τιμωρούσαν με ξυλοδαρμούς και μειώσεις στις ποσότητες των τροφίμων μας."

Η Βόρεια Κορέα επεκτείνει τις φυλακές όπου οι κρατούμενοι αναγκάζονται να σκάβουν τους τάφους τους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ