Ποιοί είναι οι τύποι που συναντά κανείς στο γραφείο -Από τον «καταφερτζή» ως τον «οδοστρωτήρα» - iefimerida.gr

Ποιοί είναι οι τύποι που συναντά κανείς στο γραφείο -Από τον «καταφερτζή» ως τον «οδοστρωτήρα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εργασιακός χώρος φιλοξενεί πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Ο καθένας από αυτούς έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα και τις δικές του παραξενιές.

Ο ψυχολόγος Α. Σκοτ από την εταιρεία συμβουλευτικής υποστήριξης The Chemistry Group υποστηρίζει πως κάθε υπάλληλος γραφείου ανήκει σε μία από πέντε χαρακτηριστικές κατηγορίες. Κάθε κατηγορία βασίζεται σε επιμέρους ψυχολογικά προφίλ που έχουν προκύψει από σχετικές έρευνες της εταιρείας.

Ο πρώτος τύπος είναι ο «Οδοστρωτήρας». Είναι το άτομο που δεν το σταματά τίποτα όταν έχει βάλει στόχο την επιτυχία. «Θα πουλήσουν την ίδια τη μητέρα τους προκειμένου να τα καταφέρουν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Σκοτ. Για να συνεργαστούμε με τον Οδοστρωτήρα, πρέπει να του δείχνουμε σεβασμό και να μην αποκαλύπτουμε τις αδυναμίες μας. Πάνω απ' όλα, πρέπει να αποδείξουμε ότι του είμαστε απαραίτητοι για να μη μας... ισοπεδώσει!

Ο δεύτερος τύπος είναι η «Μαμά Χήνα». Είναι το άτομο που είναι πάντα διαθέσιμο για καφεδάκι και κουβέντα. Πρόκειται για άτομα που είναι καιρό στον ίδιο εργασιακό χώρο και γνωρίζουν τα πάντα για τους πάντες!

Ο τρίτος τύπος είναι ο «Κοινωνικός». Κανονίζει πάντα να βγει μετά τη δουλειά και οργανώνει το πάρτυ των Χριστουγέννων από τον Ιούλιο! Ξέρει όλους τους εργαζόμενους με το μικρό τους όνομα, δουλεύει ελάχιστα αλλά όλοι τον λατρεύουν.

Ο τέταρτος τύπος είναι ο «Καταφερτζής». Είναι το πρότυπο κάθε εργαζομένου, καθώς φαίνεται πως καταφέρνει τα πάντα εύκολα και γρήγορα. Αυτοί οι τύποι δίνουν γρήγορο ρυθμό στη δουλειά, με αποτέλεσμα κανείς να μη μπορεί να τους φτάσει.

Ο τελευταίος τύπος εργαζομένου είναι ο «Δημιουργικός». Τέτοια άτομα έχουν καταπληκτικές δεξιότητες σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, τα μαλλιά τους είναι μονίμως ανακατεμένα και το γραφείο τους ακατάστατο. Χρειάζονται το χώρο τους και μια κούπα καφέ μπορεί να τους κάνει τρισευτυχισμένους. Πηγή onmed.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ