Αυτός αναδείχθηκε ο χειρότερος ιoς του 2013 σύμφωνα με την Kaspersky Labs - iefimerida.gr

Αυτός αναδείχθηκε ο χειρότερος ιoς του 2013 σύμφωνα με την Kaspersky Labs

Αυτός αναδείχθηκε ο χειρότερος ιoς του 2013 σύμφωνα με την Kaspersky Labs
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς ανασκόπηση κάνει και η δημοφιλής εταιρεία antivirus Kaspersky Labs, αναδεικνύοντας το Obad ως το χειρότερο κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφόρησε το 2013.

Οπως εξηγεί η ομάδα του Techgear.gr, το Obad (Backdoor.AndroidOS.Obad) είναι ένα trojan για συσκευές Android που πρωτοεμφανίστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε και έστελνε αυτόματα μηνύματα σε ειδικούς αριθμούς προκειμένου να κερδίζουν λεφτά οι δημιουργοί του ιου, ενώ κατέβαζε και εγκαθιστούσε και άλλα κακόβουλα προγράμματα στην συσκευή.

Μάλιστα είναι πιθανό ο ιός αυτός να υπήρχε πριν από το καλοκαίρι, ωστόσο λόγω της ικανότητας της να «ξεγελά» τη συσκευή, ο εντοπισμός και η διαγραφή του ήταν σχεδόν αδύνατα.

Τη λύση ωστόσο έδωσε η ίδια η Android, αφού η έκδοση 4.3 και 4.4 έχουν επιδιορθώσει το κενό ασφαλείας από το οποίο «τρύπωνε» ο ιος στη συσκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Android smartphones Ίος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ