Ο τιμοκατάλογος της εκπαίδευσης κατά των απαγωγών -Τι μαθαίνουν οι επιχειρηματίες για να προστατεύονται - iefimerida.gr

Ο τιμοκατάλογος της εκπαίδευσης κατά των απαγωγών -Τι μαθαίνουν οι επιχειρηματίες για να προστατεύονται

Ο τιμοκατάλογος της εκπαίδευσης κατά των απαγωγών -Τι μαθαίνουν οι επιχειρηματίε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την απόπειρα απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου και την άμεση και ψύχραιμη αντίδραση του 33χρονου επιχειρηματία, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από τους επίδοξους απαγωγείς του καταστρέφοντας μάλιστα το ένα από τα οχήματα τους, έρχονται στο φως τα διάφορα σεμινάρια αυτοπροστασίας από τα οποία περνούν υποψήφια θύματα αρπαγής. Μάλιστα η ζήτηση για εκπαίδευση μετά και τελευταίο περιστατικό φαίνεται πως έχει αυξηθεί. Οπως γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο ΒΗΜΑ ο 33χρονος επιχειρηματίας προ τριετίας είχε ακολουθήσει τριήμερη εκπαίδευση στις ΗΠΑ.Πόσο κοστίζουν τα ειδικά σεμινάρια

Το κόστος αυτής της εκπαίδευσης του ιδιώτη -υποψήφιου στόχου προσεγγίζει τις 7.000 ευρώ, ενώ αν υπάρξει σχετική ενίσχυση και εκπαίδευση της προσωπικής φρουράς του το ποσοστό αυτό κυμαίνεται από 10.000 ως 25.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται περίπου 500 επιχειρηματίες που θεωρούνται εν δυνάμει «στόχοι» απαγωγέων, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 3%-7% έχουν πλήρη και επαρκή φύλαξη, ενώ ένα ποσοστό 30% υπολογίζεται ότι δεν έχει κανενός είδους ασφάλεια και προστασία.

Σεμινάρια οδήγησης και από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Την ίδια ώρα μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες διοργανώνουν «σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης» για αγοραστές ακριβών οχημάτων και για οδήγηση σε ειδικές συνθήκες.

Σε τι εκπαιδεύονται τα υποψήφια θύματα απαγωγής

Οπως εξηγεί στο ΒΗΜΑ ο Αγγελος Αγραφιώτης, υπεύθυνος εταιρείας στη λεωφόρο Κηφισιάς που προχωρεί σε τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις, «αν ο επιχειρηματίας έχει συνοδούς ασφαλείας, υπάρχει μια συνολική εκπαίδευση των φρουρών και του ιδίου. Συγκεκριμένα εκπαιδεύονται:

Η εκπαίδευση μάλιστα περιλαμβάνει και μαθήματα προκειμένου ο επιχειρηματίας να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αν συλληφθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ