Ομοφοβικό παραλήρημα Ρώσου ηθοποιού που θέλει να γίνει πρόεδρος: Οι γκέι πρέπει να καούν σε φούρνους - iefimerida.gr

Ομοφοβικό παραλήρημα Ρώσου ηθοποιού που θέλει να γίνει πρόεδρος: Οι γκέι πρέπει να καούν σε φούρνους

Ομοφοβικό παραλήρημα Ρώσου ηθοποιού που θέλει να γίνει πρόεδρος: Οι γκέι πρέπει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκάρουν οι ομοφοβικές δηλώσεις Ρώσου ηθοποιού, που έγινε γνωστός όταν εκδήλωσε την επιθυμία να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας. Παρότι υπήρξε παπάς, δήλωσε πως όλοι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει «να καούν σε φούρνους».

Ο Ιβάν Οκλομπίστιν, διάσημος σταρ στη χώρα του με ισχυρές συντηρητικές πεποιθήσεις, μιλούσε σε ακροατήριο στο Νοβοσιμπίρσκ όταν δήλωσε πως οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να καούν ζωντανοί. Μάλιστα, σύμφωνα με την Komsomolskaya Pravda, προχώρησε παραπέρα συγκρίνοντας την ομοφυλοφιλία με το φασισμό.

«Θα τους έβαζα όλους ζωντανούς σε ένα φούρνο. Είναι Σόδομα και Γόμορρα. Ως πιστό άτομο δεν μπορώ να είμαι αδιάφορος για το θέμα που αποτελεί πραγματική απειλή για τα παιδιά μου!», είπε ο Οκλομπίστιν.

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία καταδίκασαν ήδη τις δηλώσεις του, λέγοντας πως «στις πολιτισμένες χώρες» θα του είχαν απαγορεύσει να λέει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την Guardian, ο Οκλομπίστιν έγινε διάσημος τη δεκαετία του '90 ως ηθοποιός, αλλά αποσύρθηκε από την υποκριτική για να γίνει ιερέας. Το 2010 επανήλθε στη μεγάλη οθόνη, ενώ πριν από δύο χρόνια εκδήλωσε την επιθυμία του να διεκδικήσει την προεδρία, αλλά δεν κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ