Οι 10 ιδανικότεροι προορισμοί για τις γιορτές των Χριστουγέννων -Οι πόλεις που φορούν τα καλά τους και μαγεύουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι 10 ιδανικότεροι προορισμοί για τις γιορτές των Χριστουγέννων -Οι πόλεις που φορούν τα καλά τους και μαγεύουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από άκρη σε άκρη του κόσμου, εδώ και αρκετές ημέρες παλιές πόλεις, που ούτως ή άλλως αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, έχουν φορέσει τα γιορτινά τους, έχουν διακοσμηθεί με λαμπερά φωτάκια, μπάλες και άλλα παιχνίδια και έχουν καταστεί οι ομορφότεροι προορισμοί για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το CNN οι 10 καλύτεροι πόλεις για να περάσει κανείς τις διακοπές των Χριστουγέννων -αφού όπως φαίνεται οι άνθρωποι εκεί ξέρουν να το γιορτάζουν καλύτερα- είναι οι εξής:

Βαρκελώνη, Ισπανία

Στις 4 Ιανουαρίου φθάνουν στο λιμάνι της Βαρκελώνης οι τρεις μάγοι, εν μέσω κανονιοβολισμών, πυροτεχνημάτων και άλλων εντυπωσιακών εφέ, ενώ στη συνέχεια παρευλαύνουν στην πόλη παρέα με ελέφαντες, καμήλες και καμηλοπαρδάλεις συνθέτοντας έτσι ένα μοναδικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους.

Ροβανιέμι, Φινλανδία

Φυσικά, το χωριό του Αγιου Βασίλη, όπου τα παιδιά μπορούν να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους Αγιο, να φωτογραφηθούν μαζί του ακόμη και να πλάσουν κουλουράκια παρέα του, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα.

Νέα Υόρκη

Το παγοδρόμιο στο κέντρο Ροκφέλερ «στήνεται» τα τελευταία 77 χρόνια, ενώ το δένδρο στο κέντρο της πόλης είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα του κόσμου. Χριστουγεννιάτικα χάπενινγκς στηνονται σε κάθε γωνιά της μεγαλούπολης καταστώντας την ένα ονειρικό προορισμό και για τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Νυρεμβέργη, Γερμανία

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης συγκεντρώνει πάνω από δύο εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο. Καρουζέλ, χριστουγεννιάτικα δέντρα αλλά και ένα τρένο που κινείται με ατμό αποτελούν μόνο ένα δείγμα των παιχνιδιών που βρίσκονται σε διάφορες γωνιές της πόλης εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Κεμπέκ, Καναδάς

Το Κεμπέκ αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους... εναλλακτικούς ταξιδιώτες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μέταλλα, ενώ η ενέργεια που απαιτείται για να φωτιστούν τα χιλιάδες λαμπιόνια του παράγεται από το... πετάλι που κάνουν εκατοντάδες ποδηλάτες.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Μεγάλα φεστιβάλ, αλλά και μικρότερα «γλέντια» στήνονται σε κάθε γωνιά της πόλης η οποία γιορτάζει από άκρη σε άκρη προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες επιλογής για τους επισκέπτες που θα την επιλέξουν γι να περάσουν τα Χριστούγεννά τους.

San Miguel de Allende, Mexico

Αν κάποιος αποφασίσει να περάσει τα Χριστούγεννα στην πολύχρωμη πόλη του Μεξικό, τότε την παραμονή της μεγάλης γιορτής είναι πιθανό να πέσει πάνω στον... Ιωσήφ και στη Μαρία που τριγυρνούν στους δρόμους της, καθώς οι ντόπιοι γυρνούν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας... καταφύγιο καθώς αναπαριστούν τα ταξίδι προς τη Βηθλεέμ.

Αγιος Βασίλης, Ιντιάνα

Το χωριό των 3.000 κατοίκων της Ιντιάνα, όπως φαίνεται και από το όνομά του ζει μόνο και μόνο για την εποχή αυτή. Κάθε χρόνο χιλιάδες γράμματα με παραλήπτη τον αγαπημένο Αγιο των παιδιών φθάνουν στην εν λόγω πόλη τα οποία, μάλιστα, δεν μένουν αναπάντητα, καθώς από το 1930 μια ομάδα εθελοντών απαντά σε όποιον έχει στείλει τη... λίστα του στον Αγιο Βασίλη.

Στρασβούργο, Γαλλία

Η πανέμορφη γαλλική παραμύθι, που μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι, τα Χριστούγεννα αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό εκατομμύριων ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Βάλκενμπεργ, Ολλανδία

Στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης κατοικεί ο Αγιος Βασίλης. Εκεί κάπου ανάμεσα στα μοναδικά πράγματα που μπορεί να βρει κανείς στα μαγαζάκια, μικροί και μεγάλοι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τον γεματούλη κύριο με τη κόκκινη στολή...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ