«Παντρέψου και γίνε υποτακτική στον άντρα σου» -Το βιβλίο που προκαλεί σάλο αντίστοιχο των «50 αποχρώσεων του Γκρι» - iefimerida.gr

«Παντρέψου και γίνε υποτακτική στον άντρα σου» -Το βιβλίο που προκαλεί σάλο αντίστοιχο των «50 αποχρώσεων του Γκρι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βιβλίο της έχει σηκώσει αντίστοιχη... σκόνη εκείνη των «50 αποχρώσεων του γκρι», όμως από την ανάποδη. Πρόκειται για την Ιταλίδα συγγραφέα, Κονστάντσα Μιριάνο και το νέο της βιβλίο «Παντρέψου και γίνε υποτακτική».

Το εν λόγω πόνημα χρηματοδοτήθηκε από την καθολική αρχιεπισκοπή της νότιας Γρανάδας, τον περασμένο Νοέμβριο και έχει γίνει ήδη μπεστ σέλερ στην Ισπανία και στην Ιταλία. Ούτε λίγο, ούτε πολύ η Μιριάνο (παντρεμένη και η ίδια) προτρέπει τις νέες γυναίκες να παντρευτούν και αφού το κάνουν να προσφέρουν τυφλή υπακοή, υποταγή και γενναιοδωρία στο σύζυγό τους.

Οπως η δράση, φέρνει αντίδραση, με την έκδοση του βιβλίου, δημιουργήθηκε σάλος από τις γυναικείες οργανώσεις στην Ισπανία που ζητούν επιμόνως να απαγορευτεί το βιβλίο, καθώς είναι ένας ύμνος στη βία μεταξύ των δυο φύλων. Μάλιστα, σκοπεύουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της Μιριάνο.

Από την μεριά του, πάντως, ο αρχιεπίσκοπος της Γρανάδας, Χαβιέ Μαρτίνεθ, ο οποίος εισηγήθηκε την έκδοσή του, δεν φαίνεται να πτοείται. Αντιθέτως περνάει στην αντεπίθεση λέγοντας στους επικριτες του βιβλίου ότι δεν υπάρχει πιο βίαιη πράξη στην κοινωνία, από αυτήν των αμβλώσεων.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι οι απόψεις της Μιριάνο, έτσι όπως εκφράζονται στο βιβλίο, ηχούν παράτονες για τα ήθη των δυτικών κοινωνιών που έχουν προχωρήσει αρκετά στο θέμα της εξίσωσης των δύο φύλων.

Ιδού ένα μικρό παράθεμα από το βιβλίο για να γίνει κατανοητή η... κοσμοθεωρία της: «Είναι γεγονός, δεν είσαι ακόμα έμπειρη στη μαγειρική ή δεν είσαι τέλεια νοικοκυρά. Ποιο είναι το πρόβλημα εάν σας το πει; Πείτε ότι έχει δίκιο, ότι είναι αλήθεια αυτά που λέει και ότι θα μάθετε σιγά - σιγά. Βλέποντας αυτός τη γλυκύτητα και την ταπεινότητά σας αλλά και την προσπάθειά σας να αλλάξετε, θα αλλάξει και ο ίδιος συμπεριφορά απέναντι σας».

Για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα... απροσμέτρητου βάθους ««Σε μας τις γυναίκες αρέσει η ταπείνωση, διότι γνωρίζουμε ότι είναι για το γενικό καλό».
Ούτε άντρας να το έγραφε!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ