Πέθανε ο Πίτερ Ο'Τουλ –Ο «Λόρενς της Αραβίας» έσβησε στα 81 του - iefimerida.gr

Πέθανε ο Πίτερ Ο'Τουλ –Ο «Λόρενς της Αραβίας» έσβησε στα 81 του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 81 του χρόνια ο Πίτερ Ο'Τουλ, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ως «Λόρενς της Αραβίας», χάρη στο αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιν.

Ο ηθοποιός, που είχε καταφέρει να ξεπεράσει τον καρκίνο στο στομάχι στη δεκαετία του '70, πέθανε σε νοσοκομείο στο Λονδίνο έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια σύμφωνα με τον ατζέντη του, Στιβ Κένις.

Την περασμένη χρονιά ο Ο' Τουλ είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποσυρθεί από την υποκριτική λέγοντας πως αποχωρεί χωρίς δάκρυα, καθώς η καριέρα του στον κινηματογράφο και το θέατρο τον έκανε να νιώθει πλήρης συναισθηματικά, αλλά και οικονομικά.

Γεννήθηκε στην Ιρλανδία και έζησε στο Λονδίνο. Εγινε διάσημος το 1962 ως «Λόρενς της Αραβίας», ενώ ακολούθησαν πολλές επιτυχίες. Ελαβε το τιμητικό Οσκαρ το 2003, έπειτα από οχτώ υποψηφιότητες χωρίς να έχει κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο, στατιστικό που αποτελεί ρεκόρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ