Frankfurter Allgemeine Zeitung: Η τηλεόραση και οι εφημερίδες στην Ελλάδα, είναι γεμάτες με πυρκαγιές σε σπίτια - iefimerida.gr

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Η τηλεόραση και οι εφημερίδες στην Ελλάδα, είναι γεμάτες με πυρκαγιές σε σπίτια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα συχνά κρούσματα πυρκαγιών σε σπίτια και διαμερίσματα στην Ελλάδα γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επισημαίνει πως «οι τηλεοπτικές ειδήσεις και οι εφημερίδες είναι γεμάτες με ειδήσεις πυρκαγιών σε σπίτια και διαμερίσματα», αναφέροντας πως συχνά η αιτία είναι ίδια: Τους κόπηκε το ρεύμα.

Ο ανταποκριτής της FAZ, αναφέρει πως «συχνά τα ατυχήματα έχουν την ίδια αιτία: η ΔΕΗ έχει κόψει την παροχή σε όσους δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό ή οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας δεν μπορούν να συμφωνήσουν για την αγορά πετρελαίου επειδή οι περισσότεροι δεν έχουν να πληρώσουν».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις εκπτώσεις και τις επιδοτήσεις, για τις οποίες τονίζει πως «δεν επαρκούν για όλους που έχουν ανάγκη. Μια επιπλέον επιβάρυνση για πολλούς Έλληνες που, ναι μεν ζουν σε ιδιόκτητα σπίτια, αλλά έχασαν τη δουλειά τους ή μειώθηκε η σύνταξή τους. Είναι το λεγόμενο χαράτσι που πληρώνεται μέσα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού και που όταν δεν το πληρώνει κανείς, του κόβεται το ρεύμα. Γι' αυτό ο πέμπτος κατά σειρά ελληνικός χειμώνας της κρίσης κατακλύζεται από ειδήσεις για φωτιές και πυρκαγιές ή για ανθρώπους που παγώνουν στα σπίτια τους» καταλήγει ο Γερμανός αρθρογράφος σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ